Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel İlkokulu 2013-2014 eğitim-öğretim yılı 1. sınıf ön kayıtları, noter huzurunda yapılan kura ile belirlenen sıraya göre yapıldı. Ön kayıtların şeffaf bir ortamda gerçekleştirilmesi veliler tarafından takdirle karşılanırken, kesin kayıtların 3 Haziran 2013'de yapılacağı öğrenildi.
Bu yıl kuruluşunun 50. yıldönümünü kutlayan GKV Özel Okulları, her yıl yaşanan kayıt izdihamının bu yıl da yaşanmaması için noterli kayıt sistemine geçti. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilkokul 1. sınıfa yeni başlayacak öğrencilerin noter huzurunda yapılan kayıt sıra çekilişiyle ön kayıtlarının yapılması, memnuniyetle karşılandı.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, "Akademik başarılarıyla 50 yıldır ülke kalkınmasına eğitim alanında önemli hizmetler veren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın; okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve liselerine yönelik her yıl yoğun talep oluyor. Özellikle ilkokul 1. sınıf ön kayıtlarında adeta izdiham yaşanıyor ve velilerimiz bir gün önceden akşam saatlerinde okula gelerek kayıt saatinin başlamasına kadar bütün geceyi okulda geçirmek zorunda kalıyordu. Bu sorunu gidermek amacıyla bu yıl noter huzurunda sıra çekilişi yöntemini uyguladık. Başvurular öğrenci kontenjanlarımızın üzerinde olunca bu yöntemle hem kayıt sırası hem de velilerimizin öğretmen tercihi hakkını koruyabilmek için bu uygulama yapıldı. Tamamen şeffaf ve açık bir şekilde noterli çekilişe katılarak kayıt sıra numarası alan velilerimizin çocuklarıyla ilgili ön kayıt işlemleri, başarıyla tamamlandı. Kesin kayıtlarımız 3 Haziran 2013 tarihinde yapılacaktır" dedi.
Noter huzurunda yapılan ön kayıt sıra tespit uygulamasından bir hayli memnun olduklarını ifade eden öğrenci velileri de, şöyle konuştu:
"Önceki yıllarda günün erken saatlerinde, hatta bir gün önceden okula gelerek sıra almak için adeta nöbet tutuyorduk. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nın ön kayıt sıra numarası için uygulamaya başladığı yeni yöntem bize büyük rahatlık getirdi. Uygulamanın hayata geçirilmesini sağlayan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili'nin şahsında bütün GKV ailesine teşekkür ediyoruz. Herhangi bir zorluk yaşamadık. Belirtilen saatte geldik ve sıra çekilişine katılarak çocuklarımızı herhangi bir izdiham yaşamadan rahatça kaydettirdik."
Bu sistemin önümüzdeki yıllarda da süreceği belirtildi.
(MDC-SO-Y)

15.01.2013 13:36:16 TSI

Editör: Wan Haber