Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas, Lübnanlı yetkililerle çeşitli konuları ele almak amacıyla Beyrut'a geldi.
Hristofyas görüşmelerine, kendisine, özellikle Avrupa Birliği'nde olmak üzere Kıbrıs'ın çeşitli uluslararası toplantılarda Lübnan'a sağladığı destekten ötürü teşekkür eden Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile başladı. Cumhurbaşkanı Süleyman ile bir araya gelen Hristofyas, Suriye'de devam eden krizden dolayı endişe duyduğunu ifade ederken, Lübnan hükümetini de bu krizden uzak durdukları için takdir ettiğini belirtti.
İki lider arasındaki toplantıda odak noktası, iki yönlü bağların güçlendirilmesi ve Kıbrıs ile Lübnan arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapılması oldu. Kıbrıs ile Lübnan arasında endüstri ve askeri alanlarda işbirliğine yönelik anlaşmalar imzalandı.
Lübnan Parlamento Başkanı Nebih Berri ve Lübnan Başbakanı Necip Mikati'yle görüşen GKRY Lideri Hristofyas, bu görüşmelerde, bölgesel gelişmeler, iki yönlü bağların güçlendirilmesi ile kıyı ötesi petrol ve doğalgaz yataklarının ortak kullanımı konularını ele aldı.
Hristofyas yaptığı görüşmelerde, Lübnan ile Kıbrıs arasındaki tarihi bağların kuvvetine ve ülkesinin, Lübnan'ın istikrarı ve güvenliğine verdiği öneme dikkat çekti.
(CC-ÖZ-D)

10.01.2013 19:34:47 TSI

Editör: Wan Haber