Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir site girişine gizli kamera yerleştirirken yakalanan 2 şahıs, "Şirketimizdeki birisinin Hindistanlılarla ilişkilerini tespit ediyorduk" diye savunma yaptı.
Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne maille 2 kişinin Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir sitenin girişine gizli kamera koydukları ihbarı yapıldı. Harekete geçen polis ekipleri bir sitenin girişine TÜRKSAT Kablolu TV logolu bir kutu yerleştirdiklerini belirledi. İ.Ö ve Ü.T isimli 2 kişiyi düzeneği yerleştirirken yakalayan polis ekipleri, kutu içerisindeki mini dv kameraya ve alet çantasına el konuldu.
Özel hayatın gizliliğini ihlalden gözaltına alınan 2 Türk vatandaşı emniyette verdiği ifadede İstanbul'daki şirketlerinde çalışan B. N. K. isimli şahsın Hindistan Uyruklu H.K.M. ve E.D. isimli 2 kişi ile ilişkilerini tespit etmek için bu yönteme başvurduklarını söyledi. Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan 2 kişi cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakıldı. Polis ekipleri B. N. K isimli şahsı bulmak için çalışma başlattı.
Polis ekipleri yaptığı araştırmada gizli kamera düzeneği ile yakalanan 2 kişinin gayri resmi çalışan özel detektiflik bürosu çalışanı olduğunu belirledi.

05.02.2013 11:58:03 TSI

Editör: Wan Haber