Sivas Gençlik Derneği'nin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile yaptığı iş birliği neticesinde 60 kişiye verilecek girişimcilik sertifikalarının mülakatı yapıldı.
Birincisi kasım ayında yapılan ve AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'in katıldığı bir törenle hafta sonu 59 girişimcinin "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası" almaya hak kazandığı eğitimlerin ardından, 2'ncisi yapılacak uygulamalı girişimcilik eğitim sertifikası mülakatına girişimciler yoğun ilgi gösterdi. Seçilecek 60 kişi 30'arlı gruplar halinde 14 gün sürecek eğitimin ardından sertifikalarını alabilecek.
Mülakat Sivas Gençlik Derneği Başkanı Murat Toraman ve KOSGEB Uzmanı Bahattin Ünal nezdinde gerçekleştirildi. AK Parti Sivas İl Başkanlığı konferans salonunda yapılan mülakata yaklaşık 300 kişi başvururken, 60 kişi mülakatın ardından "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası" kazanma hakkı elde edecek.
Mülakatta adaylara çeşitli sorular yöneltilerek, hangi iş alanda faaliyet göstermek istedikleri soruldu. Tek tek adaylarla görüşen komisyon, daha sonra girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan 60 kişiyi belirleyecek.
Sivas Gençlik Derneği Başkanı Murat Toraman Sivas halkının uygulamalı girişimcilik eğitim sertifikasına büyük ilgi gösterdiklerini belirterek "Gelen girişimci arkadaşlarımızı bu cesaretlerinden dolayı kutluyoruz. Özel sektörde iş yapabilmek kolay değil. Ama devletimizin bu manada sağlamış olduğu destekler var. 30 bin Lira hibe, 70 bin Lira faizsiz kredi bugün bu tip işleri yapmak isteyen girişimci ruhuna sahip herkese verilebiliyor. Bu katkılarından dolayı devletimize teşekkür ediyorum."
Seçilecek 60 girişimci 14 Şubat 2013 Perşembe günü AK Parti Sivas İl Başkanlığı Konferans salonunda eğitim almaya başlacak.
(UY-AÖ-Y)

11.02.2013 13:44:33 TSI

Editör: Wan Haber