Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi alan kursiyerlere sertifikaları verildi.
ETSO Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen, ETSO Genel Sekreter Yardımcısı Kürşat Karagöl ve kursiyerler katıldı. Törende ilk olarak konuşan KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, Erzurum'da şimdiye kadar ETSO ve ETB gibi sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle çok sayıda uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlendiğini belirterek, kurslara katılanların yaklaşık yüzde 20'sinin kendi işini kurduğunu söyledi. KOSGEB'in girişimcilere verdiği desteğin ilk şartının; kurulan işletmenin en az 3 yıl süreyle faaliyetini sürdürmesi olduğunu vurgulayan Çarlıoğlu, bu şartı yerine getirmeyenlerin kendilerini zora soktuğunu ifade ederek, KOSGEB desteği almak isteyen girişimcilerin bu şartı çok iyi analiz edip o şekilde işletme kurmaları gerektiğinin altını çizdi.
Törende daha sonra konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal da, eğitimlerin, girişimcilerin ufkunu açtığını ve işlerini daha profesyonel bir şekilde kurmayı öğrettiğini dile getirdi. Erzurum'un ekonomik kalkınmasının yeni kurulacak işletmeler ve mevcut işletmelerin büyümesiyle mümkün olacağını anlatan Akal, "ETSO olarak her iki konuda da girişimcilere yardımcı olmaya ve destek vermeye devam ettiklerine dikkati çekerek, "ETSO bünyesinde faaliyet gösteren ABİGEM A.Ş. ile girişimcilerimize eğitim ve danışmanlık desteği veriyoruz. Ayrıca, uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleyerek yeni iş kurmak isteyen girişimcilerimizi KOSGEB desteklerinden faydalandırmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimlerine yaklaşık 1000 girişimci katıldı. Bunlardan 60 kişi kendi işini kurmuş ve faaliyetlerine devam sürdürüyor. Düzenlediğimiz bu son eğitimde de 90 kişi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası almaya hak kazandı. Girişimcilerimizden kendi işini kurmak isteyenlere hem ETSO hem de ABİGEM olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, düzenlenen eğitim programına katılarak, "Girişimcilik Özelliklerinin Sınanması", "İş Fikri Geliştirme", "Pazar Araştırması" ve "Pazarlama Planlaması" gibi konularında eğitim olan 90 kursiyere sertifikaları verildi.
(AA-AA-Y)

13.02.2013 11:52:17 TSI

Editör: Wan Haber