Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde yapılan seçme sınavına başvuran 900 kişi arasından ilk grup olan 400 kişiye girişimcilik kursu verilecek.

YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Ali Aslan ve eğitimlerden sorumlu koordinatör Yrd. Doç. Dr Abdullah Oğrak’ın katılımıyla yapılan seçmeler sonucu ilk grup 400 kişiyle birlikte toplam bin kursiyere sertifika verilecek.

Yapılan sınav ile ilgili bilgi veren YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, Van’da girişimcilik eğitimlerini vermekten mutlu olduklarını belirterek, “Ülkemizi ve bölgemizi ekonomik ve sosyal yönden geliştirecek yeni girişimcilerin ortaya çıkmasında öncü bir kurum olma hedefindeyiz. YYÜ Teknokent olarak yenilikçi ve girişimci insanımıza destek olmaya devam edeceğiz. Yeni girişimcilerimizin mutlaka Teknokent ile yeni girişimleri için iletişime geçmelerini istiyoruz. Girişimcilik eğitiminin hayırlı olmasını diler katılımcılara da başarılar dilerim. Katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Ali Aslan ise, kurum olarak iş piyasasına yeni girişimciler kazandırmak ve bu yolla istihdamı artırmak arzusunda olduklarını söyleyerek, “Müdürlüğümüz Van ilindeki girişimcilik eğitimi ihtiyacını karşılamak ve bu alanda vatandaşımızdan gelen talebi de dikkate alarak, girişimcilik eğitiminin ilk 400 kişilik kısmının seçmelerini bugün gerçekleştirdik. 2016 yılının sonuna kadar devam edecek eğitimler YYÜ Teknokent tarafından verilecektir. Vatandaşlarımızın mesleki kapasitelerini artırmaya yönelik birçok alanda da eğitimler vermekteyiz. Eğitimin başarılı geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Eğitimlerden sorumlu Koordinatör Yrd. Doç. Dr Abdullah Oğrak da, yapılacak seçmeler sonucunda ilk etapta 400 kursiyerin faydalanacağını belirterek, “Sınav beklediğimizden fazla ilgi gördü, bu bizi çok mutlu etti. KOSGEB tarafından uygulamaya konulan program doğrultusunda yürütülecek girişimcilik eğitimlerinden bin kişi faydalanacak. 2016 yılının sonuna kadar sürecek eğitimler, Van merkez ve ilçelerinde sürdürülecektir. Van merkezdeki eğitimler Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde verilecektir. Eğitimler 70 saat olacak ve üniversitemizde görevli 5 akademik personel tarafından verilecektir. Eğitimler sonucunda kendi işini kurmak isteyen kursiyerler KOSGEB'in destek programına başvurup faydalanabilecektir. Bu sayede Van'da yeni işyerlerinin açılması ve istihdamın artması sağlanacaktır. Üniversitemizin daha fazla girişimciliği teşvik edici halka yönelik faaliyetleri devam edecektir. Bu eğitimlerin yapılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber