Karadeniz Vakfı’nın düzenlediği etkinlikte konuşan Mustafa Varank, yenilikçi ve girişimci olmak isteyen genç insanlara “Bu yılın ilk çağrısını da 10 Haziran itibariyle duyurmuştuk, çağrı hâlâ açık. Ben, gençlerimize, özellikle iş fikri olan genç arkadaşlarımıza buradan bu çağrıyı yapıyorum” sözleriyle seslendi.

Destek paketinin büyüklüğünü açıklayan Varank, “Bu senenin ilk çağrısındaki bütçemiz 30 milyon lira. Bunu genç girişimcilerimize dağıtmış olacağız” ifadelerini kullandı. Bakan Varank, Tübitak Bireysel Genç Girişim Programı’na da değindi, “Bu programla bugüne kadar 175 milyon lira destek verdik ve çok başarılı işlere imza atan 194 firmanın kurulmasına önayak olduk. 146 genç girişimcimize daha 200.000 liraya kadar geri ödemesiz hibe desteği sağladık”

Varank, ASKON İstişare ve Değerlendirme Toplantısında da Anadolu Kobilerine “Dünya ekonomisinin geçirmekte olduğu dönüşümün temelinde teknoloji, ARGE ve inovasyon var. Bunlara sırtını dönenler, bırakınız gelecek kurmayı bugünlerini dâhi kurtaramazlar” sözleriyle çağrıda bulundu.

(Webtekno)

Editör: Wan Haber