Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.
Öğretmenevi'nde düzenlenen programda konuşan Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, basın özgürlüğü olmadan demokrasiden söz edilemeyeceğini söyledi. Bayram " 20 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen valimize teşekkür ederiz. Hepimizin basın özgürlüğüne sahip çıkma zorunluluğu vardır.Çünkü basın özgürlüğü olmadan demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Ancak basın özgürlüğü de şantaj, karalama kampanyası anlamına gelmez. Bu doğrultuda zaten Giresun Gazeteciler Derneği olarak 'Temiz Kalemler' kampanyası başlatmış durumdayız" dedi.
Çalışan gazetecilerin kamu görevi yaptığını ifade eden Vali Dursun Ali Şahin ise "Bir Vali olarak ben ve diğer idareciler nasıl kamu görevi yapıyorsa çalışan gazetecilerde bizimle aynı görevi icra etmektedir. Ayrıca bir vali olarak gazetecilerin ne denli zor şartlarda çalıştığını bilen biriyim. Ben 400 bini aşkın nüfusu bulunan bir ilden sorumluyum ancak gazetecilerin görevi ve sorumluluğu daha fazladır. Gelecek yıl gündeminizin daha farklı bir yıl olmasını diliyorum" diye konuştu.
Valilik olarak geçen bir yıl içerisinde yapılan hizmetleri de değerlendiren Vali Şahin "Ben ve diğer birimlerdeki görev arkadaşlarımızla geçen yılda güzel görevler icra ettiğimizi düşünüyorum. Geldiğim günden beri geçen 2 yıllık sürede 290'dan fazla köyü gezerek sorunları yerinde gördük ve çözüm ürettik. Dolayısıyla devletin varlığını hizmet olarak halka hissettirmeye çalıştık. Giresun'da göreve başladığımda bana üç sorunu çözersem büyük hizmet yapacağımı söylemişlerdi. Bunlardan birisi havaalanıydı. Bugün havaalanı devletimizin desteği ile çalışmaları hızla devam etmektedir. Bizlerde burada çalışmaların takipçisiyiz. İkincisi Eğribel tüneliysi. Eğribel tüneli Milletvekili Nurettin Canikli'nin özverili çalışmalarıyla zemin etüt ihalesi yapıldı ve bitti. Sırada proje ihalesi bulunmaktadır. Diğeri ise çöp sorunuydu. Bu konuda da önemli bir ivme kazandı ve çalışmaları sürmektedir. Temennim görev sürem içerisinde bulunların hayata geçtiğini görmektir" şeklinde konuştu.
(AB-ÖS-Y)

09.01.2013 14:51:36 TSI

Editör: Wan Haber