Kamuoyunda 3. yargı paketi olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye genelindeki cezaevlerinde tahliyeler başladı.
Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere ve 4 belediye personeli tahliye kararının ardından dün gece sevenleri tarafından davul zurna eşliğinde slogan atarak cezaevinden çıkışı kutladı.
Belediye Başkanı Erol Karadere, tahliyenin ardından Pazaryerinde yaptığı konuşmada, sevenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek "Bütün kamuoyu bilsin ki alnımız dik olarak girdiğimiz cezaevinden alnımız dik olarak çıktık. Espiye'ye geldik, sizlere kavuştuk. 4,5 aylık bir tutuklanma dönemi yaşadım. Espiye Belediyespor ve Espiye Meslek Yüksekokulu ve Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneklerine, belediyede çalışan bir kısım arkadaşların ricasıyla bir takım yardımlar toplandı. Bu yardımların baskılarla toplandığı yolunda iddialar vardı. Bu mahkeme karşısında yargılanmam da kamuoyu ve Espiye halkı nezdinde aklandığımın göstergesidir. Tabii ki mahkeme süreci devam edecektir. Biz hukuka karşı saygılı insanlarız" dedi.
(FB-BK-HO-Y)

01.02.2013 15:43:07 TSI

Editör: Wan Haber