Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak demiryolu projesinde yaşanan gelişmeler üzerine Giresun Federasyonu'nda bir toplantı yapıldı.
Giresun'un en önemli sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği toplantı sonunda yapılan açıklamada, Erzincan'dan başlayıp, Gümüşhane üzerinden Trabzon'a gidecek demiryolu ihalesinin Tirebolu'yu kapsayacak şekilde yapılmasının gerekliliği ortaya konuldu.
Giresun Federasyonu, Giresun Vakfi ve Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından yapılan ortak açıklamada "Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan demiryolu ihalesi Erzincan-Gümüşhane üzerinden Trabzon'da sonuçlanacağı kesinleşirken, bu konuda komşu ilimiz ve bölgenin merkezi konumundaki Trabzon'un seçilmesinin doğal ve memnuniyet vericidir. Ancak burada beklentimiz Tirebolu'ya bir bağlantı yoludur. Biz Gümüşhane üzerinde ayrımla Tirebolu'ya gelecek bağlantı yolunun ana hattın ihale kapsamı içine dahil edilmesini istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Bölgesel kalkınmada eşitlik ilkesinin hassasiyeti üzerinde durulan açıklamada Tirebolu'nun ihale kapsamına dahil edilmemesi durumunda kamuoyunda ciddi bir sıkıntının doğacağına işaret edildi.
Açıklamada "Tirebolu'nun proje'ye dahil edilmemesi durumunda Giresun'un tüm sivil toplum kuruluşları örgütlü bir faaliyet içinde yetkili mercileri uyarmak için çaba gösterecektir. Tirebolu hattının devreye sokulması Giresun için ekonomik bir canlanma oluşturacaktır. Hattın önündeki engel olarak ortaya konulan demiryolu-liman bağlantısı iki projeyle aşılacaktır. Tirebolu'da uygun alanda yapılacak yeni bir liman veya Giresun Limanı'na işlerlik kazandırması halinde demiryolu hattı Giresun bağlantısı ile sonuçlandırılmasıdır" denildi.
(AB-ÖS-Y)

08.02.2013 14:08:48 TSI

Editör: Wan Haber