Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Eğitimde Fatih Projesi" kapsamında pilot okul seçilen Giresun Fen Lisesinde Tablet Bilgisayar dağıtımı ve Okul Sütü Programı kapsamında Abacıbükü İlkokulunda öğrencilere süt dağıtım programına katıldı.
İlk olarak Abacıbükü İlkokulunda Okul Sütü dağıtım programına katılarak birinci sınıf öğrencilerine süt dağıtan Vali Şahin, "Bizim zamanımızda süt tozu vardı siz öğrenciler şimdi daha şanslısınız" dedi. Vali Şahin, "Okul Sütü Programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı'nın hazırladığı program dahilinde süt dağıtımlarına başlandı. Tüm Türkiye"de 6 milyon öğrenci, 30 bin okulda haftanın 3 gününde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri bu sütler dağıtılacak. Siz çocukların süt içme alışkanlığı ve sağlıklı beslenmeniz yönünden bu sütlerin önemini vurgulamak istiyorum" dedi. Vali Şahın daha sonra öğrencilere kendi eliyle süt dağıtımı yaptı. Okul sütü programı kapsamında Giresun'da toplam 26 bin 142 öğrenciye 5 bin 228 litre süt dağıtımı yapıldı.

FATİH PROJESİ TABLETLERİ ÖĞRENCİLER İLE BULUŞTU
Giresun'da "Eğitimde Fatih Projesi" kapsamında pilot okul seçilen 2 okuldan biri olan Giresin Fen Lisesi'nde öğretmen ve öğrencilere toplam 110 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Vali Dursun Ali Şahin tarafından dağıtılan tablet bilgisayarlara öğrenciler oldukça ilgi gösterdi. "Kendinizi bilgisayarda oyuna vermeyin yoksa yazık olur" diyerek öğrencileri uyaran Vali Şahin, "Kişiler artık her şeyi bu alete bağlamamaları lazım. Benim sizden ricam sakın kendinizi buna kaptırmayın. Kendinizi bu bilgisayara ne için kaptıracaksınız? İlim için, bilim için kaptıracaksınız. Devletimizin bu güzel hizmetini şimdi sizlere dağıtacağız. İyi ve güzel günlerde kullanın"dedi.
Vali Şahin daha sonra "Eğitimde Fatih Projesi kapsamında ki tablet bilgisayarları öğrencilere dağıttı. Eğitimde fatih projesi kapsamında Giresun'da 2 pilot okul seçilen Giresun Fen Lisesi ve Giresun Atatürk Anadolu Lisesi'nde toplam 310 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.
(MB-EK-Y)

15.02.2013 12:55:47 TSI

Editör: Wan Haber