Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Giresun Şubesi AK Parti ile CHP"yi karşı karşıya getirdi.
Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Giresun şubesi Memur-Sen tarafından Türkiye genelinde başlatılan kamuda kılık kıyafet serbestliğini hedefleyen "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyası için Atatürk Meydanı'nda stant açılmasına izin vermeyen ve sendika binasına "Giresun Belediyesini Kınıyoruz" yazılı döviz asarak Giresun Belediyesi'ne gösterdiği tepki, belediye meclis toplantısında tartışmaya neden olurken konu ile ilgili olarak AK Parti Grubu meclise yazılı soru önergesi sundu.
Bugün yapılan Giresun Belediyesi Şubat ayı Birinci Meclis Toplantısı'nda gündem dışı söz alan AK Parti Belediye Meclis üyesi Fahri Uzun, Sağlık-Sen Giresun Şubesi'nin açmak istediği standa neden izin verilmediği yönündeki soru önergesini Meclis Başkanı Hayati Tökez"e sundu.
İzin verilmeyen dilekçeye imza atan Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel konu ile ilgili söz alarak konuya açıklık getirmek istedi. Cinel, "Büyük bir sendika haline gelmiş olan Memur-Sen el yazısı ile yazılmış gayri ciddi bir dilekçe ile belediyemize başvurdu ve şehrin meydanını, Şeyh Camisi önü ile G Cıty önünü 7 gün talep ettiler. Bu arkadaşlar şehrin kamusal alanlarını kullanmanın şımarıklığı ile mi 7 gün boyunca halkımızın yoğun olarak kullandığı alanları bizden talep ediyorlar? Biz bu zamana kadar bizden uygun olan yerleri istediklerinde biz o izinleri verdik. Meydanı bir günlük kullanma talepleri olsa bu değerlendirilir ama böyle gayri ciddi bir dilekçe ile başvurduğunuzda siz ne anlarsınız? Bu 'sizi takmıyoruz, biz istediğimizi yaparız' anlayışı içinde olan insanlara karşı da elbet bizimde idare olarak bir tavrımız olmalı. Ayrıca bu olayı siyasi malzeme haline getirmenin de hiçbir manası yok. Sendikaya yazılan cevapta benim imzam var. Arkadaşlar binaya bizi kınayan yazı asmışlar ve üstüne yazıyı belediye kaldırmasın diye nöbet tutuyorlarmış, hiç gerek yok. Yazıda ki imzayı ben kalbimin üzerinde onurla ve bir madalya olarak taşıyacağım. Zaten bu konuda çok teşekkür aldık. Memurun konusu kılık kıyafet değil, geçim derdi ve özlük hakları sıkıntısı var" dedi.
(MB-ÖS-Y)

06.02.2013 16:43:05 TSI

Editör: Wan Haber