Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, kahvehanelerde ambalajsız şeker kullanımını yasaklayacaklarını ve aynı zamanda kahvehaneler ile lokantalarda zorunlu bulaşık makinası kullanılacağını söyledi.
Bugün valilik toplantı salonunda "AB Kırsal Kalkınma Destekleri Giresun'da Yatırımcısıyla Buluşuyor" konulu toplantısına katılan vali şahin yaptığı konuşmada, "Kahvehanelerde 'tek şeker' kullanımı uygulamasının ardından 'ambalajlı şeker' kullanımı uygulamasını başlatacağız. Ambalajsız şekerleri hijyen kurallarına uygun değil ve halk sağlığı için olumsuz bir durum. Çayı tek şekerli içen vatandaş kahvehane garsonunu çağırıyor, oğlum gel şu şekeri al diyor ve garsonun avucuna koyuyor. Garson da avucundan çayları getirdiği tepsisine aktarıyor, sonra tepsiyi götürüyor şekerleri tekrar avuçluyor şeker tepsisine koyuyor. Tepsideki şekerleri yine bardaklarına koyuyor ve servis yapıyor. Hijyen kurallarına uymamız lazım. Artık şekeri de ambalajlı kullanacağız. Ambalajsız şeker Giresun'un kahvehanelerinde olmayacak, bunu da bitireceğiz. Merdivenleri şu anda adım adım çıkıyoruz"dedi.
Tuz işi tutmadı ama onu da tutturacağız diyen Vali Şahin," Hala lokantalarda ve restoranlarda maalesef tuzluklar masalarda duruyor. Bunu biliyorum. Bundan sonraki denetimlerde cezai müeyyide geldiğinde emirlere riayetsizlikten işletme sahipleri herhalde bu işi göz ardı etmeyeceklerdir" dedi.

"SIRADA, KAHVEHANELERDE VE LOKANTALARDA ZORUNLU BULAŞIK MAKİNASI KULLANIMI VAR"
Önümüzdeki hafta vakit bulabilirsem sırada kahvehanelerde,çayhanelerde ve lokantalarda zorunlu olarak bulaşık makinesini getirmemiz lazım diyen Vali Şahin, "Hijyen olmayınca hiçbir şey olmaz.hijyen mevcut ve bulaşıcı hastalıkların yüzde altmışı ellerimizden kaynaklanıyor.Bizim dinimiz de yemekten öncede,sonrada el yıkama vardır ama bu alışkanlıklarımız biraz geride kaldı"dedi.
(MB-YHY-Y)

05.02.2013 18:24:36 TSI

Editör: Wan Haber