Giresun'un Keşap Kaymakamlığı Proje Ofisince hazırlanan İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Projesi hayata geçiyor.
Keşap Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından finanse edilen projenin yer tesliminin gerçekleştirildiği kaydedildi.
İstiridye mantar yetiştiriciliği projesiyle ilgili açıklama yapan Keşap Kaymakamı Dr. Polat Kara "İstiridye Mantarı Karadeniz Bölgesinde sadece Keşap'ta retiliyor. İstiridye Mantarı'nın müşteri potansiyeli yüksek katma değeri fazla, gelir getirici bir üretim olacağı inanıcındayız. Giresun ilinin İstiridye Mantarı'nın da lokomotif olmasını istiyoruz. Keşaplılar Giresunlular evlerinin altında bile bu üretimi gerçekleştirebilirler. Satış ve pazarlama ile ilgili şu anda piyasalarda bir boşluk olduğu görülüyor" dedi.
Kaymakam Kara "Keşapta İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği konusunda bir uygulama içeresindeyiz. İlimiz genelinde üretim yapılabilmesi için projenin başarılı olması gerekiyor. Ülkemizde mağazalar zinciri bulunan firmalarla Proje Ofisimiz çeşitli görüşmelerde bulundu. Üretim aşaması tamamlanınca İstiridye Mantarının piyasa değeri ortaya çıkacaktır" diye konuştu.
(AB-ÖS-Y)

07.02.2013 13:02:07 TSI

Editör: Wan Haber