Giresun Gazeteciler Derneği (GGD) 10 ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Giresun Gazateciler Derneği'nin Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle dernek lokalinde düzenlediği kahvaltıya basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Basın mensuplarının ve basın kuruluşlarının sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan GGD Başkanı Bekir Bayram,10 ocak gününün basın mensupları için bayram değil, dayanışma günü olduğuna vurgu yaptı. GGD Başkanı Bayram "Bu günün anlamı basın mensuplarının dayanışmasıdır. Basın aydınlatıcı, iyi ve doğruyu gösterici, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güçtür.Basın mensupları da bu görevini özellikle yerel basındakiler zor şartlar altında yapmaktadır. Bağımsız ve yansız basının olmadığı bir ülkede, demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemez. Demokrasinin sağlıklı işlemesi ve demokratik kültürün, toplumun tüm katmanlarında tam olarak yerleşmesi için özgür bir medya ortamı elzemdir. İletişim çağının yaşandığı ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla değiştiği günümüzde, gazetecilik mesleğini yapanların çalışma koşullarının, bu değişime ayak uydurmada zorluk yaşamaktadır. Diğer sorun da basın çalışanlarının kazanılmış haklarının ellerinden alınmasıdır. Yıpranma payı ile ilgili hakların yeniden geri verilmesi en büyük temennimizdir'' dedi.
Yapılan konuşmanın ardından yerel gazete temsilcileri, yerel basının ekonomik nedenlerle zor şartlar altında yayın hayatını sürdürdüğü ifade edilerek bu durumun da çalışanlarına olumsuz yansıdığı kaydedildi.
(AB-ÖS-Y)

10.01.2013 13:12:47 TSI

Editör: Wan Haber