Giresun'da, emniyet teşkilatının trafik birimi dışında çalışan personellerine karşılaştıkları trafik ihlallerini tutanakla tespit etme yetkisi veren düzenleme kapsamında eğitim gören polis memurlarına sertifikaları verildi.
Giresun Valiliği konferans salonunda yapılan sertifika töreninde konuşan Vali Dursun Ali Şahin, "Emniyet Genel Müdürlüğümüzün gerçekten güzel bir uygulaması. Son derece olumlu olan bir şey. Biz belirli kişilere fahri trafik müfettişliği görevini veriyoruz, ama bu trafiğin bizzat Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan bir polis memurunun bu konuda suç işlenen bir mahalde, aslında suç işlendiğini gördüğünde polisin müdahale etme zorunluluğu vardır. Böyle bir müdahale etme zorunluluğu olmasına rağmen polisin orada ceza tutanağını tutmaması pek hoş bir şey değil. İllaki beyaz şapkalı trafik polisini çağıralım o yapsın anlayışından öte sizlerin de duruma hemen müdahale etmeniz gerekir. Siz burada benim burada yetkim var diye de dalarsanız zorluklarla karşılaşırsınız. Sizinki genelde basit uygulamaları gördüğünüzde müdahale etmenizdir. Derin şeylere girmeyin. Devlet kendini polisle gösterir. İdarenin verdiği kararlar polis ve jandarma marifetiyle uygulanmaktadır. Zor bir meslektir ama güzel ve şerefli bir meslektir. Bu 672 arkadaşımızın eğitimleri trafik kazalarının azalmasında ve trafik güvenliğinin sağlanmasında önemli faydalarının olacağına inanıyorum" dedi.

"672 ÇARPI İKİ GÖZ ARTIK TRAFİKTE SİZİ İZLİYOR"
"Önemli olan ilimizdeki trafik sorunlarının en aza indirilmesidir" diyen Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, "Basın mensuplarımız vasıtasıyla vatandaşlarımıza şu uyarıyı yapmak istiyorum. Trafik kurallarına sadece kurallara uymak zorunda oldukları için veya ceza yememek için uymalarının ne kadar yanlış olduğunu, halbuki bu kuralların toplum hayatını düzenleyen ve güvenliğini amaçlayan bir kurallar bütünü olduğunu anlamamız gerekir.
Bu kurallara daha fazla dikkat edilmesinin gereği trafik branşındaki 100'e yakın trafik personelimizin haricinde artık 672 kişinin kendilerini takip edeceğinin farkına varmalarını istiyorum. Eğer 2 göz olduğunu düşünürsek 672 çarpı iki gözün kendilerini takip edeceğini unutmamalarını istiyorum. Hem sağlıklı, hem de maddi zararla karşı karşıya kalmamaları için" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Dursun Ali Şahin tarafından polislere sertifikaları verildi.
(MB-YHY-Y)

14.12.2012 18:40:05 TSI

Editör: Wan Haber