Giresun'da 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısı bugün sona erdi.
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin beraberinde Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ve Milli Eğitim İl Müdürü Necati Akkurt ile birlikte Giresun 19 Eylül İlköğretim Okulu'nda öğrencilere karnelerini dağıttı.
Sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini veren ve onlarla sohbet eden Vali Şahin, daha sonra eğitim yatırımları ve serbest kıyafet uygulaması hakkında gazetecilere değerlendirmede bulundu.
"Bugün başlayacak ve 11 Şubat'ta sona erecek olan eğitim öğretim yılının ara tatili çocuklarımızın dinlenmesi için bir vesile olacaktır" diyen Vali Şahin, "Çocuklarımız bu süreyi ders çalışmadan, kitap okumadan geçirirlerse çok daha iyi olur. Çocukların dinlenmeye bizden daha fazla ihtiyacı var" dedi.
Giresun'da ilk ve orta dereceli okullarda 15-20 yıldır yapılmayan onarım ve benzeri çalışmaların bu yıl yapılacağına dikkat çeken Şahin "Onarım ve yeni yapım programları onaylandı. O bakımdan çok sevinçliyim. Bu yıl 30 milyon TL okullarımıza yatırımlar yapacağız. Bütün okullarımızın pırıl, pırıl olması lazım. İnsanlar okula girdiğinde huzur bulması lazım. 2013 yılı bizim için bereketli ve hayırlı bir yıl olacaktır diyorum" diye konuştu.
Okullardaki serbest kıyafet uygulamasına da değinen Şahin "Çocuklarımızın bunu kabullenmesi beni çok mutlu etti. Kişileri illa şu kıyafeti giyeceksin diye sınırlamak pek doğru değildi ama bu Osmanlı'dan bu yana devam eden kıyafet ortadan kalkmış oldu. Bu şekilde olması beni de sevindirdi, hoşuma gitti. Değişik kıyafet bulamayanlar için biz buradayız. Çocuklarımıza yedek gömlek ve pantolon vermeye hazırız. Serbest kıyafet Türkiye"de tuttu. Giden Milli Eğitim Bakanımız sağolsun kısa zamanda çok büyük işler yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nda adeta devrim niteliğinde hizmetler yaptı" şeklinde konuştu.
(MB-ÖS-Y)

25.01.2013 13:47:33 TSI

Editör: Wan Haber