Giresun Üniversitesi ile İran'da faaliyet gösteren TABA ELM Uluslararası Enstitü ile işbirliği protokolü imzaladı.
Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imzalama törenine Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Atar, TABA ELM Uluslararası Enstitü Başkanı Prof. Dr. Naser Mahdavı Tabatabaeı, akademik ve idari personel katıldı.
Rektörü Atar, imza töreninden önce yaptığı konuşmada, "Türkiye de yalnızca iki Devlet Üniversitesi (Gazi ve İTÜ) ile işbirliğine sahip olan İran TABA ELM Enstitüsü'nün Giresun Üniversitesi'ni de tercih etmesinden ötürü mutluluk duydum. İmzalanan protokolle öğrenci değişimi ve bilimsel ortak çalışmaları uygulanacak. Ayrıca protokol kapsamında üniversitemize giriş için YÖS, YDS, ALES, TUS sınavlarını da yapabileceğiz. Türkiye'ye ve Türkçeye verdiği hizmetlerden ötürü Enstitü Başkanı Prof. Dr. Naser Mahdavı Tabatabaeı başta olmak üzere tüm yetkilileri kutluyorum. Yapılan anlaşmanın başta Giresun'a, Türkiye'ye ve tüm bilim camiasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
ELM Uluslararası Enstitü Başkanı Prof. Dr. Naser Mahdavı Tabatabaeı ise yaptığı konuşmada, 10 yıla aşkın süredir verdikleri hizmette Türkiye'den İstanbul Teknik Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi ile yürüttükleri protokolün ardından; Giresun Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri işbirliğinden büyük heyecan duyduklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından Giresun Üniversitesi ve İran TABA ELM arasında sağlanan işbirliği protokolü Rektör Prof. Dr. Aygün Attar ile TABA ELM Uluslararası Enstitü Başkanı Prof. Dr. Naser Mahdavı Tabatabaeı arasında imzalandı.
Yapılan işbirliği anlaşması kesilen pasta ile kutlandı.
(MB-Eİ-Y)

08.02.2013 19:55:59 TSI

Editör: Wan Haber