Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karadere ve Meclis Başkanı Mustafa Demirci şubat ayında yapılacak olan seçim öncesi ortak basın açıklaması yaptı.
Tarihi kesinleşmemiş ancak şubat veya mart ayında yapılması planlanan Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı'na yeniden aday olmayacağını açıklayan mevcut başkan Mustafa Karadere "Anayasa Mahkemesi'nin açıkladığı karardan önce mevcut yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanları iki dönem geçmedikten sonra tekrar aday olamıyorlardı. Ancak Anayasa Mahkemesi bu kısıtlamayı almış olduğu kararla iptal ederek yeniden aday olma engelini kaldırdı. Ancak bu karardan çok önceleri aday olmayacağım açıklanmıştır. Daha önceden alınan karar doğrultusunda mevcut Meclis Başkanı Mustafa Demirci'ye üyelerimizin de teveccühü ve destek göstermesi neticesinde cani gönülden Yönetim Kurulu Başkanlığını devretme düşüncesindeyim. Bu bağlamda önümüzdeki şubat veya mart ayı içerisinde gerçekleşecek olan GTB seçimlerinde yönetim kurulu başkan adayı olarak Mustafa Demirci'nin başkan adaylığında aynı liste içerisinde yer alacağım. GTB'yi adil, dürüst, geleceğe aydınlık bakan, üyelerimizin memnuniyetini en önemli öncelik olarak ilke edinen ve fındık sektörünün önünü açacak projeler üreten bir anlayışla aynı çatı altında tekrar adayız" dedi.
Ortak yapılan ve birlik mesajı verilen basın açıklamasında GTB Yönetim Kurulu başkanlığına aday olan Meclis Başkanı Mustafa Demirci ise "Daha önce olduğu gibi ünvan ve statünün önceliğinden uzak işin pratisyenliğine tabi ve talip olan bir yaklaşım çerçevesinde aynı şevk ve azimle birlikte Giresun'da üyelerine hizmet eden katılımcı yönetim anlayışını düstur edinen ve hizmete aday olmak üzere yola çıktık" diye konuştu.
Demirci, Giresun Ticaret Borsası olarak, daha önce fındığın değerini koruyacak, fındık üreticilerini koruyacak bir hizmet olan lisanslı depoculuk hizmetini de gerçekleştirmek adına çalışmaların son aşamaya geldiğini 112 tane borsa içerisinde ilk beşin içerisinde olduklarını da hatırlattı. Demirci. 40 milyon liralık lisanslı depoculuk projesiyle Hamburg borsasını fiiliyatta Giresun'a geleceğini fındığın kaderine yön verileceğini kaydetti.
(AB-ÖS-Y)

15.01.2013 13:31:35 TSI

Editör: Wan Haber