Giresun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından bugün Giresun Belediyesi eski nikah salonunda vatandaşlara yönelik Huzur Toplantısı düzenlendi.
Huzur toplantısına Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Emniyet Müdür Yardımcıları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Emniyet Müdürü Hikmet Bulak düzenlediği Huzur Toplantısı'nda yaptıkları çalışmaları anlattı. Bulak, "Sadece devletin,devletin otoriter yükünü kullanan kanunların uygulanmasını sağlayan polisin değil vatandaşlarımızın da öncelikli görevi bulunduğumuz şehrin hatta evimizin daha huzurlu,güvenlir bir hal alması için el birliği ile çalışmalıyız. Huzur toplantılarını yapmamızda ki amacımız, suç olur bu insanoğlunun yaratıldığından bu yana olan bir şey. Ama bunu en asgariye indirmek yine bizim elimizdedir. O yüzden esas olan suç olmadan suçun meydana gelmesinin önüne geçebilmek. Bu görev sadece biz polislerin değil hepimizin görevi. Şunu bilmenizi isterim ki ben ve ekip arkadaşlarım en iyisini yapma içerisinde sonuna kadar çalışıp gayret gösterme, bu niyet içerisindeyiz. Giresun ilimiz geçtiğimiz yıla göre Türkiye genelinde hırsızlık olaylarında yüzde 26 civarında bir azalma yaşamıştır" dedi.
"Geçtiğimiz yıl ihbar oranlarımız 5 bin civarındaydı" diyen Emniyet Müdürü Bulak, "Bu yıl bu oran 15 bin civarı. 3 katına çıkmışsa demek ki vatandaşlarımız ben bu sorunu polisime anlatırsam sorunumu çözebilir güvenini vermişiz demektir. Biz de bu güveninize layık olmaya çalışacağız. Toplantılarımızın temel nedeni sizleri dinlemek,sorunlarınızı öğrenmek.O yüzden burada sizlerin huzurunuzdayız" diye konuştu.
Emniyet kemeri takılması yönünde ailenize, çevrenize uyarılarda bulunulmasını isteyen Bulak, "Bu konuda arkadaşlarımız güzel bir çalışma yaptılar. 'Çotanaklar Emniyet Kemeri Takıyor, Hayata Güvenle Bakıyor' sloganıyla böyle bir kampanyayı da bugün sizlerin huzurunda hep beraber başlatmış oluyoruz. Ben Giresun'dan yayılan bu dalganın ülkemiz genelinde de kabul göreceğini ve insanlarımızın daha az zarar göreceğini umut ediyorum" şeklinde konuştu.
(MB-ÖS-Y)

24.01.2013 17:38:20 TSI

Editör: Wan Haber