Son günlerde tartışma konusu olun Ordu ve Giresun illerinin birleşerek büyükşehir olması tartışmalarını değerlendiren Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, iki ilin birleşmesine karşı olduğunu söyledi.
Giresun Belediyesi Şubat ayı ikince Meclis Toplantısı'nda gündem dışı konuşan Başkan Aksu, "İlçe olmaktan il isteyeni duydum da, il olmaktan ilçe olmak isteyeni ilk defa duyuyorum. Türkiye'de başka örneği yoktur sanırım. Oldu olacak şehrimizin bir bölümünü Ordu'ya diğer bölümünü de Trabzon'a bağlayalım. Bütün faaliyetlerimizi oralarda gerçekleştirelim. Giresun'a bir şeyin gelmesine gerek yok. Bizi Ordu'ya bağlama içerisinde olan bir anlayış var. Bunu da hayretler içerisinde izliyoruz. Arkadaşlarımız imza atmış ve adını da koymuşlar 'Canik' diye. Ben böyle bir şey görmedim. Gören varsa da söylesin. Kapanan 30'a yakın fabrikalarımız çalışıyor olsaydı bizde Büyükşehir'e aday bir şehirdik" dedi.
"Bizim kimsenin büyükşehrine ihtiyacımız yok" diyen Aksu "Onurumuzla, şerefimizle, şehrimizle Giresunlu olmaktan onur duyuyoruz. İlçe olmayı ret ediyoruz. Bizim Giresun'u büyültme yollarını bulmamız lazım bıraksınlar böyle işleri. Sayın Başbakan zaten bu konunun cevabını vermiş arkadaşlara. Sayın Başbakan'ın ufkunun ne kadar geniş ama arkadaşlarımızın da ufkunun ne kadar dar olduğunu bu olayda görmüş olduk" ifadelerini kullandı.
(MB-ÖS-Y)

12.02.2013 15:42:24 TSI

Editör: Wan Haber