Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sağlığa aykırı olduğu gerekçesiyle yasaklanan bazı gıdaların cezaevlerine verilmesi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında "Sakıncalı gıdalar cezaevine iddiası" başlıklı bir haber yer aldığı hatırlatılarak " BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ın bir soru önergesine dayandırılan haberde; bakanlığımız tarafından sağlığa aykırı olduğu gerekçesiyle yasaklanan bazı gıda maddelerinin Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ndeki mahkumlara yedirildiği iddiası yer almıştır" denildi.
Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek şöyle denildi:
"Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bundan bir hafta önce aralarında 18 asker ile bazı mahkum ve cezaevi lojman sakinlerinin bulunduğu kişilerde, baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayetleri olmuştur. Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde aşırı yağışlar nedeniyle yağmur sularının, cezaevine içme suyu sağlayan depolara karıştığı ve burada Coliform bakterisi ürediği tespit edilmiştir. Depolar dezenfekte edildikten sonra yapılan tahliller temiz çıkmıştır.
Rahatsızlık nedeni içme suyu kaynaklı olmasına rağmen Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de cezaevine gelen yemeklerden numuneler alarak inceleme yapmıştır. Gıda güvenliği yönünden yapılan inceleme sonucunda olumsuz bir duruma rastlanılmamıştır. "
Öte yandan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetim elemanları tarafından gıda kodeksine uygun olarak üretim yapmadıkları tespit edilen işyerleri hakkında; başta para cezası olmak üzere, gerekli şartlar yerine getirilinceye kadar üretimin durdurma, üretimden tamamen men etme, savcılığa suç duyurusunda bulunma ve kamuoyuna teşhir etme cezalarından biri ya da birkaçının uygulandığına dikkat çekilerek " Sağlığa aykırı üretim yaptığı tespit edilen firmanın o partideki tüm ürünleri toplatılarak anında imha edilmekte olup, cezaevlerine verilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir" ifadesi kullanıldı.
(BC-ÖK-Y)

16.12.2012 16:17:40 TSI

Editör: Wan Haber