Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksek Okulu'nda Kasım 2011'de çalışmalarına başlanan Gıda Laboratuvarı 2.yarıyılda faaliyete gireceği belirtildi.
Akçakoca Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören Gıda Teknolojisi bölümü öğrencileri , bahar döneminden itibaren uygulama derslerini laboratuvarda görme imkanı bulacak. Yaklaşık 274 bin TL tutarındaki proje Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından gerçekleştirildi.
Projenin bölgede gıda alanında faaliyet gösteren firmalar için büyük bir imkan sağlayacağı da öngörülmekte. Gıda üretimi açısından oldukça zengin olan Akçakoca ve çevresinde faaliyet gösteren işletmelerin gıda analizlerini rahatlıkla yaptırabilecekleri bir laboratuvar konumunda olacak. Bölgede bulunan gıda firmaları üretimlerinde yaşadıkları mikrobiyal, kimyasal gibi sorunlar karşısında numunelerini kısa sürede teslim ederek hızlı sonuç alabilecekleri bir laboratuvar hizmetine sahip olmuş olacaklar. Laboratuvar sayesinde firmalar insan sağlığına uygun, dünya standartlarında ve rekabet edebilen gıda üretimi faaliyetlerinde kendilerini geliştirmiş olacaklar.
(TT-AY)

11.01.2013 12:07:55 TSI

Editör: Wan Haber