Düzce Otelciler ve Kahveciler Esnaf Odası'ndan yapılan açıklamada, gıda işletme belgesi olmayan esnaflar uyarıldı. Açıklamada, süresi içerisinde belgelerini almayan işletmelerin 2 bin 400 lira para cezası ödemek zorunda kalacakları hatırlatıldı.
Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemleri Hakkında Yönetmelik 17 Kasım 2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bu çerçevede Düzce Otelciler ve Kahveciler Esnaf Odası tarafından üyelerine uyarılar yapıldı. Düzce Otelciler ve Kahveciler Esnaf Odası'ndan yapılan açıklamada, "Bu yönetmeliğin yayımdan önce Çalışma İzni ve Gıda Sicil Belgesi, Kayıt Belgesi veya bu belgelere eş değer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki işletmelerimiz bu belgelerini en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar yönetmelikteki Gıda Kayıt Belgesi ile değiştirmek zorundadırlar. Bu yönetmeliğin yayımından sonra Gıda İşletmelerimiz kayıt kapsamındaki iş yerlerini ilgili kurumlardan İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı aldıktan sonra Gıda Kayıt Belgesi işlemlerini yaptırmak üzere en geç 30 gün içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne Başvurmaları ve 3 ay içerisinde de kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadırlar. Süresi içerisinde belgelerini almayan işletmelerimiz 2 bin 400 lira para cezası ödemek zorunda kalacaklardır. Bu nedenle odamız üyelerinin mağdur olmamaları ve işlerini daha kolaylaştırmak ve üyelerimize hizmet vermek amacı ile Gıda Kayıt Belgesi için gerekli tüm evrakların odamız tarafından temin edilmesi, işlemlerin odamız tarafından yürütülmesi ve hatta onanmış belgelerin odamız tarafından üyelere dağıtılması planlanmıştır. Üyelerimiz bilgi almak için 0380 523 0079 numaradan da bize ulaşabilirler. Söz Konusu Gıda Kayıt Belgesinin hassasiyet ve önemine binaen tüm üyelerimizin duyarlı davranmaları menfaatlerine olacaktır" denildi.
(AY)

10.01.2013 13:29:16 TSI

Editör: Wan Haber