Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, yeni bir projeye imza attı.
Gezici Sanat Galerisi adlı proje ile Gezici Etkinlik Aracı, okullarda ve alışveriş merkezlerinde 19'uncu yüzyılda Türkiye'deki sokak satıcılarının fotoğrafları sergilenecek. Serginin ilki Kepez Endüstri Meslek Lisesi'nde açılırken, törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, okulun yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Başkan Mustafa Akaydın, ilk kez bir okulun içinde böyle bir sergi açtıklarını ifade ederek, "Bu proje, siz öğrencileri tarih ve kültürle yüzleştiriyor. Sergiye katkı sunan Suna-İnan Kıraç Müzesi, ATAV ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ederim" dedi
Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural ise önemli bir sergiyi okullarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Vural, "Sanat güzeli aramak, bulmak, yaşamak ve ifade etmektir. Öğrencilerimizin ayağına gelen bu fotoğraf sergisini ilgiyle izlemesini ve ilham almasını dilerim" diye konuştu.
Konuşmalarından ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Tarihçi Evren Dayar, Başkan Mustafa Akaydın, diğer katılımcılar ve öğrencilere fotoğraflar hakkında bilgi verdi.
19. YÜZYILDA SOKAK SATICILARI
Sergide Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi fotoğraf arşivinden 19'uncu yüzyıl Türkiye'sinden fotoğraflar yer alıyor.
Her gün farklı okul ve alışveriş merkezlerini gezecek sergide toplumsal yaşam serüveninde rol alan, bugün birçoğu unutulan sokak satılarının fotoğrafları yer alıyor.
(SK-Y)

19.12.2012 13:29:17 TSI

Editör: Wan Haber