Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Gez-Gör Kocaeli" programı Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği yönetici ve üyelerini ağırladı. Kentin tarihi ve turistik mekanlarının gezdirildiği programda öğrenciler ilk defa gördüğü yerleri yakından tanıma imkanı buldu.
Büyükşehir Belediyesi Kocaeli'de yaşayan vatandaşları kenti daha yakından tanımalarını sağlamak amacı ile Gez-Gör Kocaeli programını yürütüyor. Programın bu seferki konukları Düşkün ve Yaşlıları Koruma Derneği yönetici ve üyeleri oldu. İlk olarak Türkiye'nin en büyük endüstriyel projesi olan Sekapark'a gelen konuklar burada gönüllerince dolaşma imkanı buldu.
Seka alanı içindeki Kültür Evlerini dolaşan dernek yöneticileri ve üyeleri Mevlevi Evi'nden çok etkilendi. Burada Mevlevi Kültürü ile ilgili bilgiler alan konuklar buradan Sismoloji İnceleme Merkezi'ne geçti. Bir nevi Kocaeli'nin Kandilli Rasathanesi görevi üstlenen Merkezde depremle ilgili bilgiler alan dernek yetkilileri deprem bilincine yönelik yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti.
Kültür Evleri gezisini Azerbaycan Kültür Evi'nde sona erdiren grup buradan Eskihisar Sahili'ne geçti. Mesire alanları, yürüyüş yollarını gezen öğrenciler ilk kez gördükleri mekanları dolaşarak mutlu bir gün yaşama imkanı buldu. Dernek yöneticileri gezinin kendileri için çok verimli geçtiği belirterek bu tarz etkinliklerin kendilerini memnun ettiğini ifade etti. Dernek üyeleri ise çocukları ile beraber yapılan gezi ile birçok yeni yerler gördüklerini söyledi.
(MA-MA)

06.02.2013 11:32:23 TSI

Editör: Wan Haber