Geyve ilçesinin içme suyu isale hattının yüklenici firması Seba Yapı İnşaat isimli şirket Geyve Belediyesi'nden tahsil edemediği alacağı için icraya başvurdu.
Geyve Belediyesi'nin 2005 yılında Belpınarı köyünden ilçeye getirdiği içme suyu isale hattı Seba Yapı İnşaat tarafından yapıldı. Şirket Geyve Belediyesi'nden tahsil edemediği alacağı nedeniyle 2006 yılında Geyve İcra Dairesi nezdinde başlattığı İcra takibi sonucu Belediyenin gayrı menkullerinin satışı için kıymet takdirlerinin yapılması aşamasına geldi.
2006 yılından bu yana Geyve Belediyesi'nden alacağını tahsil edemeyen ve iflas eden firmanın sahibi Vecdi Özdemir, mahkemede hakkını arıyor. Mahkeme kararı gereğince, Geyve Belediyesi'ne ait taşınmazların bulunduğu mahallerde mahkeme heyeti ile birlikte inşaat bilirkişisi, emlak bilirkişisi ve kadastro bilirkişisi keşifte bulunarak kıymet takdiri yaptı.
Mahkemece atanan bilirkişi tarafından Geyve Belediyesine ait toplam 11 parsel üzerinde bulunan ve içlerinde Adnan Menderes kapalı pazar yeri ve çevresindeki belediye dükkanları, eski Tekel kompleksinin tamamı, yeni yapılan belediye işhanı, parkın yanında bulunan eski Yapı ve Kredi Bankası binası gibi belediyeye ait tüm taşınmazların bedeli yaklaşık 8.5 milyon TL olarak tespit edildi.
Alacaklı ve icra takibini başlatan Seba Yapı İnşaatın kurucusu Vecdi Özdemir yaptığı açıklamada; "2005 yılında Geyve-Belpınarı köyü içme suyu isale hattı işini yüklendim ve işi en güzel şekilde tamamladım. Dönemin belediye başkanı Mehmet Kır zamanında Geyve Belediyesi'ne sayılamayacak kadar fazla hizmetlerde bulundum; hakettiğim ve yasal hakkım olan paramı talep ettiğimde o günlerde pazar yerinde hastanelik olma derecesinde dövüldüm. Paramı almak için bir sene bekledim ve baktım ki paramı almam zor, bir sene sonra Geyve Belediyesi'ne icra takibi başlattım. 6 yıldır mahkemeler lehimize karar veriyor. Yargıtay'a gidiyor, yargıtaydan itiraz ediliyor, bozuluyor tekrar geri geliyor. Bu süre içinde 7 defa Yargıtay'a gitti bu dosya. Tabi biz bu arada battık. Ben çalıştırdığım işçilerin parasını bankalardan faizle para alıp ödemiştim. Tabi bu paraları ödeyemediğimiz için bankalardan icralara düştük. Kredi kartlarına yüklenmiştim onları ödeyemedim. Şahsım ve şirketim tamamen battı. İtibarımız bitti. Seçim öncesi şu anki Belediye başkanı Murat Kaya ile yaptığım görüşmede bana alacağımı ödeyeceği sözünü vermesine rağmen, seçildikten sonra kendisine yaptığım ziyaretimde, bana alacağımın ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine alacağımı alabilmek için belediye taşınmazlarının icra yoluyla satışını talep etmek amacıyla mahkemece kıymet takdiri yaptırdım. Mağdur edildim ve bu yüzden iflas ettim. İtibarım bitti, sıkıntı içerisindeyim, emekli maaşımla yaşamağa çalışıyorum. Geyve Belediyesi'nde çok büyük emeklerim ve hakkım var. Hakkımı helal etmiyorum" dedi.
(RKO-İÇ)

15.12.2012 14:26:25 TSI

Editör: Wan Haber