Çalışmaları yerinde inceleyen Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, mahalle aralarındaki yolları kışa hazırladıklarını belirtti. Başkan Hakan, yollara stabilize malzeme dökerek, yağışlardan dolayı çamur olmaması için önlemler aldıklarını belirterek, “Bölgemizde yağış mevsimi başladı. Biz geçen yıl mahalle aralarındaki yollarımızda stabilize çalışmaları yapmıştık. Gevaş’ta 20-25 kilometrelik, mahalle arasında yapılması gereken yollar var. Çoğunluğunun alt yapısı yok ve bu yollar her yağıştan sonra çamura dönüşüyor. Bu yıl bu doğal durumun yanı sıra VASKİ tarafından yapılan çalışmalardan dolayı bozulan yollarımız var. Bunlara acil müdahale yaptık. Ancak bu yolları kışa hazır hale getirmek için çalışmalarımızı başlattık. İlçe merkezini tahminen bir haftada toparlarız. Daha sonra da eski köyler dediğimiz mahallelerimizde de çalışmalara başlayacağız. Sanırım buraları da 10 günde toparlarız” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL İLÇE MERKEZİ PARKE TAŞI İLE ÖRÜLECEK”
Önümüzdeki yıl çarşı merkezine kilit parke taşı ile döşeneceğini belirten Başkan Hakan, “Önümüzdeki yıl ise şehir merkezinin tüm cadde ve sokaklarında kilit parke taşı çalışması yapacağız. Ana yollarda ise BSK, yani halk arsında sıfır asfalt yapacağız. Desteklerinden dolayı tüm Gevaş halkına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Başkan Hakan, vatandaşların kış mevsiminde mağdur olmaması için çalıştıklarını belirterek, “Araç gerecimiz yeterli değil. Elimizden geldiği kadar başka belediyelerden destek alarak veya kiralama yoluna giderek bu kış vatandaşımız mağdur etmeyeceğiz. Büyükşehir Yasası’yla birlikte bazı yollar Büyükşehir Belediyesi’ne ait, diğerleri de biz ait. Geçen yıl ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Bu yılda yaşamayacağımızı tahmin ediyorum. 15 Aralık’a kadar meclis toplantılarımız var. Ancak daha sonra bu konuda ciddi bir çalışma yapacağız. Şu anda aynı anda çalışan aracımız çok az. Hepsi eski araçlar. Onları tamir ederek iş yapmaya çalışıyoruz. Yeni araçlar için fon kaynağı arıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber