Su kesintisi nedeniyle mağdur edildiklerini belirten vatandaşlar, büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Çarşı merkezinde yaşanan su sorunu yüzünden sıkıntı yaşadıklarını belirten esnaf, bu sıkıntının bir an önce giderilmesini istediler. Havaların aşırı sıcak olduğu bir zamanda suların akmamasından dolayı büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, “İçme suyumuz son bir aydır sık sık kesilmeye başladı. Çok mağduruz. Su olmadan hiçbir iş yapılmıyor. Özellikle havaların böyle sıcak geçtiği bir dönemde suların kesilmesi büyük mağduriyet bizim için. Su kaynaklarının olduğu yerde bir kaç depo var. Ayrıca dışarıda borular var. Şebeke eski olduğundan dolayı su kaybı çok. Bir de sık sık boruların patlaması nedeniyle sular kesiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kısa vadede bu depoları ve boruları onarması gerekiyor. Uzun vadede ise eskimiş olan su şebekesini ve depoları yenilenmesi gerekiyor” dediler.

“CİDDİ BİR İÇME SUYU PROBLEMİ VAR”
Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ise, içme suyunun Van Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufunda olduğunu hatırlatarak, “Gevaş’ta çok ciddi içme suyu problemimiz var. Gevaş iki kaynaktan besleniyor. Gevaş Dağyöre Mahallesi’nde bulunan su depolarından ve Gürpınar’dan gelen kaynaktan besleniyor. Dağyöre Mahallesi’nde bulunan su depoları çok eski ve sağlık açısında da tehlike arza ediyor. Malumunuz olduğu üzere Büyükşehir Yasası’yla beraber içme suyu VASKİ’ye geçti. Son bir aydır çok ciddi su problemleri yaşanıyor. Ayrıca son bir haftadır özellikle Selimiye, Orta, Elmalı mahallelerinde ve çarşı merkezinde ciddi su sorunu var. Vatandaş haklı olarak şikayete geliyor. Yalnız bir kez daha hatırlatmakta fayda var. İçme suyu Gevaş Belediyesi’nin tasarrufunda değil. İçme VASKİ’nin tasarrufundadır. Yani Van Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufundadır. Ben, vatandaşlardan gelen şikayetleri ve sitemleri VASKİ yetkilileriyle defalarca paylaştım. Gerek sosyal medya, gerek telefonla ve gerekse belediye ziyaretlerinde dile getirdim. Bizim üzerimize düşen bir görev varsa yapmaya hazırız. Özellikle muhtarlarımız bu işi vatandaşa bırakmadan üzerinde durması gerekiyor. Halkın taleplerini ve şikayetlerini Büyükşehir Belediyesi’ne iletmeleri gerekiyor. Bizim üzerimizde düşen bir görev varsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

VASKİ Gevaş Şube Müdürlüğü yetkilileri ise, "Dağyöre Mahallesi tarafından gelen su borularında tıkanma tespit ettik. Boruları onarıyoruz. Tahminen yarından itibaren o bölgeye yine eskisi gibi su verilecek. Ayrıca Gürpınar tarafından gelen hatta yine Edremit tarafından borularda meydana gelen patlaklar nedeniyle arızalar meydana geldi. Bu nedenle su kesintisi yaşanıyor. Onu da en kısa sürede onarmaya gayret ediyoruz" dedi. 

Editör: Wan Haber