Van'ın Gevaş ilçesinde şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkilerken, yapımı yeni tamamlanan ve bugün eğitim öğretime başlaması beklenilen Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'nun çatısı uçtu.

FIRTINA NEDENİYLE OKUL AÇILIŞI GERÇEKLEŞMEDİ
İlçede başlayan ve saatteki hızı 50 kilometreye çıkan şiddetli fırtına, Gevaş Meslek Yüksek Okulu (GMYO), Lise lojmanları ve Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'nun çatısını uçurdu. İlçe merkezinde yapımı sona eren ve bugün açılışı yapılması beklenilen Merkez Atatürk İlköğretim Okulu, fırtına engeline takıldı. Şiddetli fırtınadan dolayı çatısı uçan okulun ileriki bir zamanda eğitime açılacağı belirtildi.
Sabah erken saatlerinde yeni okullarına kavuşma heyecanı içerisinde okula giden çocukların eve üzgün bir şekilde geldiklerini ifade eden veliler, "Çocuklarımız bayram havası içerisinde süslenip okula gitti. Yeni okullarına kavuşacakları için çok mutluydular. Ancak çatısı uçtuğu için açılışın ertelendiği ve eğitimin tekrar eski okulunda yapılacağı haberi üzerine eve üzgün geldiler. Yapımı yeni tamamlanan bir okulun ilk fırtınada çatısının uçması bizlerde de endişeye neden oldu" dediler.

FIRTINA OTOBÜS DURAĞINDAKİ ELEKTRİK DİREĞİNİ DEVİRDİ
Şiddetli fırtına çarşı merkezinde elektrik direklerinin devrilmesine ve ağaçların kırılmasına neden oldu. Belediye otobüs durağı önündeki elektrik direğinin devrilmesi çevredekilere korkulu anlar yaşattı. Direğin devrildiği sırada kimsenin durakta olmamasının şans olduğunu ifade eden bir esnaf, "O sırada kimselerin durakta olmaması olası bir faciayı önledi" dedi.
TEDAŞ yetkilileri, fırtınanın ilçede muhtelif yerlerde elektrik direklerinin devrilmesine ve tellerin kopmasına neden olduğunu belirterek, "Olası bir kazayı önlemek amacıyla merkez ve köylere elektrik veremiyoruz. 9 kişilik bir ekiple çalışmalarımız devam ediyor. Ancak fırtına hâla şiddetini sürdürdüğü için şu an gerekli müdahaleyi yapamıyoruz" şeklinde konuştu.
(ATL-MET-HO-Y)

07.01.2013 15:25:47 TSI

Editör: Wan Haber