DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci ve DAKA görevlilerinin de katılımıyla Gevaş Organik Arıcılık Demonstrasyon Merkezi’nde ilk bal hasadı gerçekleştirdi. Bal hasadı yapan Genel Sekreter Demirci, “Gevaş Bal Üreticiler Birliği’nin hazırladığı bu projeye ajansımız da destek verdi. Proje başarıyla tamamlandı. Bugün bal hasadı yapmaya geldik. Sonuçların mükemmel olduğunu diyebilirim. Mükemmel bir sonuç elde ettik. İnşallah desteklerimiz gelecek yıllarda daha da farklı alanlarda devam edecektir” dedi.


Gevaş Bal Üreticiler Birliği Başkanı Fırat Çemberlitaş ise, DAKA Genel Sekreteri Demirci’ye ve DAKA ekibine teşekkür ederek, “Mart 2013’te bu projeyi sunduk. Mayıs 2013 tarihinde projemiz onaylandı. Kabul Gevaş Organik Arıcılık Demonstrasyon Merkezi projemiz sayesinde yörede arıcılık yapmak isteyen bütün arıcılarımız gelip burada uygulamalı eğitim alabilirler. Bundan dolayı DAKA çalışanlarına ve eski Valimiz Münir Karaloğlu’na, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürümüz Suat Özek’e, Çatak Bal Üreticiler Birliği Başkanı Aslan Semu’ya, Bahçesaray Bal Üreticileri Birliği Başkanı Ayhan Demir’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

""
Ayrıca 14 Şubat Sevgililer Günü için kalp şeklinde yapılan bal örneklerini de DAKA Genel Sekreteri Demirci’ye gösteren Çemberlitaş, ileriki zamanlarda farklı şekillerde bal üreteceklerini söyledi.

Editör: Wan Haber