Gevaş Gençlik Kampı’nda düzenlenen turnuvaya yurdun çeşitli illerinden toplam 38 oyuncu katıldı. 7 oyun üzerinden puan usulü yapılan turnuva sonunda Diyarbakır’dan katılan Suat Aydın birinci olurken, Şanlıurfa’dan katılan Mehmet Terzioğlu ikinci, Siirt’ten katılan Yusuf Belge ise üçüncü oldu. Turnuva sonunda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, amaçlarının damanın federasyon haline getirilip gençler arasında sevilen bir spor haline getirilmesi olduğunu belirterek, “Damanın halk arasında sevilen satrancı arattırmayacak şekilde taktikleri var teknikleri var. Biz bu sporu Gevaş’ta gençlerimiz ve çocuklarımız arasında yaygınlaştırmak istiyoruz. İnşallah ilçemizde de bu sporun Türkiye ve dünyada dereceye giren gençleri, sporcuları görmek istiyoruz” dedi.


Turnuvanın güzel bir ortamda geçtiğini ifade eden Kaymakam Güni, bundan sonraki dönemlerde çocuklar, gençler ve yaşlılar kategorilerinde bir dama turnuvasının düzenlenmesini arzu ettiklerini söyledi.


Vizontele Sinema Salonu’nda düzenlenen ödül töreni ise, lise öğrencileri tarafından seslendirilen türkülerle başladı. Protokol tarafından dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende Türkiye Dama Federasyon Başkanı Ali Kadir Nazik ve AS başkanı M. Mürşit Ersöz tarafından ise turnuvanın hazırlanmasında emeği geçenlere birer plaket verildi.


Tören bitiminde bir konuşma yapan Türk Dama Federasyon As Başkanı Mürşit Ersöz, ilçede ikincisi düzenlenen turnuvanın bir önceki yıla göre daha kapsamlı olduğunu belirterek, “Önümüzdeki yıl turnuvayı ulusal düzeyde yapmayı düşünüyoruz. Özellikle Gevaşlı gençlerin bu turnuvaya katılımlarını bekliyoruz” dedi.

 

""
Öte yandan, ilçede ikinci kez dama turnuvası düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını belirten Organizatör Nemci İdiz ise, “Önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir turnuva yapmayı düşünüyoruz. Ben turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen İlçe Kaymakamı Yusuf Güni’ye, Belediye Başkanı Nazmi Sezer’e, Gevaş Sesi Gazetesi sahibi Yusuf İdiz’e, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’e ve Gevaş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehdi Tekke’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Turnuva sonunda birinci olan Suat Aydın ise, damanın Ortadoğu’nun en kadim oyunlarından biri olduğunu belirterek, “Daha önce bizler sahipsizdik. Ancak şimdi İzmir’de federasyonumuz kuruldu. Bizler Gevaş’ta güzel vakit geçirdik. İnşallah seneye daha kapsamlı bir turnuva olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber