Gevaş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Gevaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığıyla yürütülen ve Sosyal Destek Programı (SODES) programı kapsamında finanse edilen “Genç Zihinler Üniversiteli Olsun” projesi kapsamında 70 öğrenci dershaneye gönderiliyor. 



Konu ile ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe, bütçesinin 142 bin 800 lira olan proje kapsamında 70 öğrencinin dershane ücretinin karşılandığını ve bu öğrencilerin ücretsiz olarak taşındığını söyledi. Akmeşe, “2012 yılında yürütülen ve 150 öğrenciden 44’ünün dört yıllık fakülteleri, 35’inin ise yüksekokulları kazandığı ‘Ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Kursu Projesi’nin devamı niteliğinde olan bu proje sayesinde de geçen yıl olduğu gibi öğrencilerimizin üniversitelere yetiştirilmesi en büyük temennimizdir. Proje kapsamında öğrenciler önce bir seviye belirleme sınavına alınmış ve ilk 70 kişi ücretsiz dershaneye gitme fırsatı yakalamıştır. Ayrıca maddi durumu düşük 11 öğrenci de kısmi olarak Gevaş SYDV tarafından dershane ücretleri karşılanarak desteklenmiştir. Topyekûn bir üniversiteye hazırlık seferberliğinin başlatıldığı ilçede, ayrıca ilk 70 öğrenci arasına giremeyen 148 öğrenci için de yerel imkanlar seferber edilerek Yunus Emre Ortaokulu ve Aktamar GAMA Lisesi bünyelerinde Gevaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle üniversiteye hazırlık kursu düzenlenmektedir. Ayrıca SYDV tarafından ülkemizin çeşitli üniversitelerinin çeşitli bölümlerinde okuyan 310 üniversiteli öğrenciye nakdi yardım yapılmıştır” dedi.



Proje koordinatörü Ersin Kuşçi de, “Eğitim kalitesinin arttırılması ve ilçemizin üniversite sınavlarındaki başarısını artırmak için yapılan tüm çalışmalara ışık tutan başta Kaymakamımız Sayın Nedim Akmeşe ve Milli Eğitim Müdürü Sayın Sait Bulduk ile Milli Eğitim şube müdürleri S. Bahattin Seyitoğlu ve Cüneyt Arvas’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber