Van’ın Gevaş ilçesinde, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Van Valiliği koordinasyonu ve Gevaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen Gevaş Kadın Kültür Merkezi’nde bayanlara yönelik seminerler veriliyor. 


Yaklaşık bir ay önce açılan ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği Gevaş Kadın Kültür Merkezi’nde, bayanlara yönelik seminerlerin verildiğini belirten Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, bu seminerlerin sürekli devam edeceğini söyledi. İlçede daha önce kadınların sosyalleşebileceği bir ortam ve imkanın olmadığını, bu nedenle böyle bir merkezin açılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Akmeşe, “Kadınların sosyal, eğitsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler yoluyla daha donanımlı hale gelmelerini sağlamak amacıyla böyle bir imkan sunduk. Kültür merkezinde İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü destekli seminerler düzenleniyor. İlk seminerimizde ‘Aile çocuk eğitimi, kadın çocuk sağlığı ve aile içi iletişim’ konularında uzmanlar tarafından hanımlara bilgiler sunuldu” dedi.


Seminerlerin oldukça faydalı olduğunu ve birçok konuda bilgi sahibi olduklarını belirten bayanlar ise, “Çok güzel vakit geçirdik. Ayrıca kadınlara şiddeti, çocuklara nasıl davranılması gerektiği, adaleti ve özgür olmayı öğrendik” dediler.


Daha önce bayanların çarşıya rahat bir şekilde çıkamadıklarını ve çıktıklarında ise çoğu zaman dedikoduya maruz kaldıklarını vurgulayan Necmiye Güllü isimli vatandaş da, “Hanımlar ‘çarşıya çıkamaz’ diyorlardı. Şimdi daha rahat gelip gidiyoruz. Bu kurs sayesinde kadınlarımız kendilerini daha iyi yetiştirmeye çalışıyorlar. Gerçekten memnunuz. Böyle bir imkanı bizlere sunan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber