800 dönümlük bir arazide 7 yıldır sebze üretimi yaptığını ve yaklaşık 110 kişinin istihdamını sağladığını ifade eden Gürbüz, ancak teşviklerden yararlanamadığı için sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Gürbüz, “İlk başlarda bize burada tarım yapılamadığını söylediler. Ama biz şu anda burada domates, biber, patlıcan, salatalık başta olmak üzere 24 çeşit sebze üretiyoruz. Bunun yanında çilek üretimimiz var. Ancak 7 yıldır devletten hiçbir şekilde teşvik alamadık. Kiraladığımız bu arazilerin bazıları müşterek tapuya sahip. Bazılarının da sahibi ölmüş. Bu nedenle tapusunu çıkaramadığımızdan dolayı hiçbir teşvik alamıyoruz. Bu da bizleri çok etkiliyor. Yılda yaklaşık 50 bin TL tutarında sadece mazot yakıyoruz. Bunun yanında 110 elemanı çalıştırmak da bizlere sıkıntı oluşturuyor. Bu nedenle yetkililerden bize yardımcı olmalarını ve bu teşviklerden bizim de yararlanmamızı sağlamalarını istiyoruz” dedi.

Mevsim şartlarının da kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden Gürbüz, “Yağmur ve rüzgar bazı ürünleri çok etkiliyor. Rüzgar ürünlerde verimliliği azaltırken, yağmur ise sebzelerin çiçeklerine zarar veriyor. Geçen gün yağan yağmur bize 150 bin TL tutarında zarara neden oldu. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen yıllardır başarılı bir şekilde sebze üretimini gerçekleştirdik. Yetkililerden bize destek çıkmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

İlçedeki sebze üretimini daha da genişletebilmek için projelerinin olduğunu ve imkanlar dahilinde bu projelerini hayata geçireceklerini dile getiren Gürbüz, “Tarımla ilgili yeni hedeflerimiz var. Şu anda 800 dönümlük bir alanda olan sebze üretimimizi, bin 500 dönümlük bir alana yaymayı hedefliyoruz. Böylelikle burada 200 ila 250 kişinin istihdamını sağlamış olacağız. Ayrıca ilçede bir soğuk hava deposu kurup, ilçede erken sebze üretip, geç bitirmek içinde 30 dönümlük alanda modern seracılık yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber