Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan tarafından ilçede ilk kez düzenlenen “Gevaş 1. Genel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”, öğretmenevinde gerçekleştirildi. İstişare toplantısına Belediye Başkan yardımcıları Behçet Altıntaş ve Erdoğan Parlak, Fen İşleri Müdürü Harun Ayas, YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Necat Görentaş, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı. İstişare toplantılarının önemine değinen Belediye Başkanı Sinan Hakan, bu toplantıları rutin olarak 3 ayda bir yapmayı planladıklarını belirtti.

Bundan sonraki toplantıların daha kapsamlı ve eski köyler diye hitap edilen yeni mahalleri de kapsayacak şekilde yapacaklarının altını çizen Hakan, “Göreve geldiğimizden bu yana ilçede en önemli sorun yol sorunuydu. Bununla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verdiğimiz proje onaylandı ve ödemesi de geldi. Önümüzdeki yıl merkezden başlamak üzere ilçeyi bir şantiyeye çevireceğiz. Bu müjdeyi sizlerle paylaşmak istedim. Belediyemizin durumunu hepiniz yakinen bildiğinden dolayı çok fazla da bir şey söylemek istemiyorum. Biz geçen yıl DAP’a 9 sulama projesi sunduk ve kabul edildi. Beş projenin inşaatını bitirdik, 4 projenin de çalışmaları devam ediyor. Biz 18 proje daha hazırladık. O projeleri de DAP’tan geçirebilirsek sanırım ilçenin merkez hariç sulama ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamış olacağız. Biz 18 proje daha yaptık onu da DAP’tan geçirebilirsek ilçenin sulama ihtiyacı hemen hemen kalmayacak.

“İLÇENİN RÜYASINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
İlçenin rüyası olan gölet yapımı için çalışacaklarını belirten Başkan Hakan, “Asıl gündemimiz ise geldiğimiz günden bu yana ilçede bir gölet meselesi var. Gevaş’ın bir rüyası olan bu gölettin yapılması için bizde elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Son olarak DSİ’de yetkililerle birlikte bir çalışma yaptık. 1985 yılında mevcut su bendinde bir su analizi yapılmış, onun dışında DSİ’de göletle ilgili bir çalışma görünmüyor. Ama DSİ bir göletin yapılması konusuna sıcak bakıyor. Kar kalkar kalkmaz o bölgede bir zemin etüttü yapılacak. Bu meselede siyasi üstü bir meseledir. Partiler, koltuklar ve ömürler geçicidir. Bu mecliste bir karar çıkarsa bizde peşine düşeceğiz ve Allah’ın izni ile ilçenin rüyası olan göleti ilçeye kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Bu toplantıların genişletilerek rutin bir şekilde devam edeceğini belirten Başkan Hakan, “Toplantıya iştirak ederek fikir ve önerilerini paylaşan tüm büyüklerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu toplantılarımız rutin olarak en az üç ayda bir genişletilmiş bir şekilde devam edecektir. Toplantı konusu ve sonuçlarını basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Gevaş merkezle sınırlı tutulan bu toplantının akabinde yeni mahallelerimizle alakalı yakın zamanda benzer bir toplantı icra edeceğiz” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan kanaat önderleri, muhtar ve STK temsilcileri, ilçenin genel sorunlarını dile getirdiler. Gündemin en önemli maddesi olan gölet yapımı ile ilgili herkesin hemfikir olduğu toplantıda, sorunun çözümü için herkesin taşın altına elini koyacağı ve birlikte hareket edeceği kararı çıktı.

Editör: Wan Haber