Daha önce Gevaş Çok Programlı Lisesi binasında eğitim gören İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin yeni yapılan binasına geçmesiyle birlikte boşalan eski Gevaş Lisesi binasına taşındı. Bir aylık yoğun bir çalışmanın sonunda yeni okullarında eğitim öğretime başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadri Çiftçi, imam hatip liselerinin halk nezdindeki önemi nedeniyle sorumluluklarının bir kat daha arttığını söyledi. Üniversiteye giriş sınavında katsayı engelinin kalkmasıyla imam hatip liselerinin eski parlak günlerine tekrar döneceğini vurgulayan Çiftçi, “Öğrencilerimize iyi bir eğitim verebilmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bu konuda halkımızın da desteklerini bekliyoruz. İnşallah onların da desteğiyle eğitimin en güzelini vereceğiz” dedi.


Öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmelerini sağlamak amacıyla okulun belli yerlerine kamera sisteminin kurulduğunu dile getiren Çiftçi, “24 öğretmen, 2 idareci ile öğrencilerimize kaliteli eğitim vermeye gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak amacıyla okulumuzun belli bölümlerine 8 adet gece görüşlü kamera taktırdık. Bunun yanında okulun zil sistemini yeniledik” ifadelerini kullandı.


2012-2013 yılı kayıtları dahilinde gelecek yıllarda öğrenci sayılarında artış beklediklerini belirten Çiftçi, “Şu anda 250 olan mevcudumuzun gelecek eğitim öğretim yılında 500 ila 600 olmasını umut ediyoruz. Bu açıdan şimdiden 2013-2014 yılının hazırlıklarına da başladık. Yeni imam hatip lisesinin tüm halkımıza, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, lisemizin açılmasında katkısı bulunan MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne, Van Valiliği’ne, Gevaş Kaymakamlığı’na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Gevaş İlçe Müftülüğü’ne şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber