AKP'li Gevaş Belediyesi'nin 60 yıllık su depolarını onarmaması nedeniyle yurttaşlar her gün sıkıntı yaşıyor. Pis suların karıştığı içme suları sağlık açısından büyük tehlikelere neden oluyor. Belediyenin sorunu çözememesine tepki gösteren BDP'li Belediye Meclis üyesi Faysal Parlak, "Pis suyun birçok hastalığa yol açtığı aşikardır. Hijyensiz bir ortamda insanlara içme suyu veriliyor" dedi. 

AKP'li Gevaş Belediyesi'nin 60 yıllık su depolarını onarmamasından kaynaklı olarak yurttaşlar her gün su sıkıntısı yaşıyor. Yıkılan su depolarından ve pis suların içme suyuna karışmasından dolayı yurttaşlar birçok hastalık tehlikesi ile karşı karşıya yaşıyor. Gevaş Belediye Başkanı Nezmi Sezer ise 2004 yılından beri belediye başkanı olmasına karşın su sorununu çözmüyor.

'İçirilen pis sular hastalığa neden oluyor'

İlçede yaşanan içme suyu sıkıntısına ilişkin bilgi veren BDP'li Gevaş Belediyesi Meclis üyesi Faysal Parlak, yıkılan su depolarının hala ilçenin su ihtiyacını karşılamak için kullanıldığını belirtirken, toplamda 5 olan su depolarının ise 60 yıllık depo olduğunu söyledi. Gevaş'ın her yerinde su fışkırmasına rağmen AKP'li belediye yönetiminin belediyenin kasasına gelen parayı farklı şekilde harcadığı ve beceriksizlilerinden kaynaklı insanların en temel hakkı olan içme suyu problemini çözemediklerine dikkat çeken Parlak, ilçeye kısıtlı olarak verilen mevcut içme suyu hattı ve depolarında büyük tahribatların olmasından kaynaklı pis suların bu içme suyuna karıştığını ifade etti.

'Gevaş'ın kendi suyu problemi çözer'

Parlak, şimdiye kadar bir çok kişinin çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurduğunun bilgisini verdi. Parlak, "Pis suyun bir çok hastalığa yol açtığı aşikardır. Hijyensiz bir ortamda insanlar sağlığını etkileyecek bir şekilde ilçeye su verilmeye çalışılmakta. Belediye kendini tamamen Gürpınar'dan gelecek su hattına endekslemiştir. Gevaş'ın kendi su kaynakları yeni yapılacak olan bir su deposunda toplanacak olursa ilçenin hem içme hem de sulama ihtiyacını karşılamaya yeteceği gibi yıllardır süre gelen problemi de çözecektir. Mevcut depoların durumuna bakıldığında kaç yıllık depolar olduğu açıkça görülmektedir." dedi.

Hijyenik olmayan ve 60 yıllık beton borularla hala ilçeye su verildiğini ve bunun da başta kanser olmak üzere farklı bir çok hastalığa yol açtığına dikkat çeken Parlak, halkın tüm taleplerine karşın AKP'li belediye yönetimin söz konusu su sorununun çözmeye ilişkin herhangi bir projesinin olmadığını söyledi. 

Konu hakkında görüştüğümüz belediye yetkilileri ise konuya ilişkin konuşmayacaklarını belirtti. DİHA

Editör: Wan Haber