Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB), 30 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında İş Güvenliği Uzmanı istihdam edemeyen üyelerinin adli, idari ve cezai yönden sıkıntıya düşülmemesi için bu yükümlülüğü anlaşmalı olarak uygun koşullarda ve en uygun fiyatlarda hizmet alımı şeklinde yerine getirebilmeleri için yürüttüğü girişimlerini neticelendirdi.
GETOB yönetimi, işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği konusunda sorunların çözülmesi, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uyumun arttırılması için yapılması gereken çalışmalar hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kriterlerine uygun görev ve sorumlulukları yerine getirecek iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi istihdamının sağlanması amacıyla bir ilke imza atarak konusunda profesyonel, yıllardır faaliyet gösteren, ülkemizin birçok şehrinde Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri yanı sıra bölge ofisleri ve şubeleri bulunan, bünyesinde 100'ün üzerinde A-B-C sınıfı uzman ve iş yeri hekimini istihdam eden firma ile protokol imzaladı. Anılan protokole göre GETOB üyeleri sadece iş güvenliği uzmanı veya sadece iş yeri hekimi hizmetlerini ayrı ayrı alabilecekleri gibi, isteyen üyeler her iki hizmeti aynı anda alabilecekler. Kendi iş yeri hekimi olan otel işletmeye yalnızca iş güvenliği uzmanı hizmeti sunulurken, bunun tam tersi İş Güvenliği Uzmanı bulunan işletmeye de iş yeri hekimi hizmeti verilebilecek.
GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu ve Çankaya İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Akdeniz ve Ege Bölgeleri Genel Koordinatörü Erdoğan Budak tarafından imzalanan protokol kapsamında GETOB Üyesi olan tesislere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu hususta istediği tüm konularda üye olmayan diğer tesislere göre ciddi indirimlerle ve hiçbir gecikmeye maruz kalınmaksızın hizmet sunulacak. GETOB'tan yapılan açıklamaya ilgili yasa hükümlerine göre sözleşme imzalamak isteyen üyelerin GETOB ile irtibata geçmeleri istendi.
(BT-İK)

04.02.2013 12:45:53 TSI

Editör: Wan Haber