İlkadım Belediyesi'nin düzenlediği "Çöpünüz Altın Olacak, Engeller Ortadan Kalkacak" projesi ile her ay ihtiyaç sahibi engelli bir vatandaşa akülü araba verilecek.
İlkadım'da toplanan çöplerin büyük bir kısmının ekonomiye tekrar kazandırılabileceğini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "İlçemiz sınırlarından, günde ortalama 300-350 ton çöp toplanmaktadır. Geri dönüşebilen atıkların yüzde 30'u ambalaj atıklarının oluşturduğunu düşünürsek diğer kalan kısmı organik atıklar, elektronik atıklar, piller ve yağlar oluşturmaktadır. Çöpe attığımız organik atıklardan gübre yapılabilmektedir. Elektronik atıklardan elde edilen ürünlerin geri kazanımıyla ekonomiye katkı sağlanmaktadır. Attığımız birçok şey doğada kirlilik meydana getirdiği gibi geri dönüşümü sağlanmaması ile de ülke ekonomimiz zarar görmektedir" dedi.
Proje kapsamında akülü araba kazanmak isteyen engellilerin İlkadım Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'ne başvuru evraklarını tamamlayarak kayıt yaptırması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti: "Engelli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız çekilişe kayıt yaptırmak için pazartesi ve çarşamba günleri saat 14.00-16.00 arası kayıt yaptırabilirler. Kabul edilen başvuru sahibine bir adet bilet verilecek olup biletin diğer nüshası komisyonda kalacaktır. Her ayın ilk pazar gününde(değişiklik olursa bildirilecek) Kanal S Televizyonu'nda canlı olarak Sebahattin Hafızoğlu'nun sunduğu 'Anadolu'dan Ezgiler' programında altın talihlilerinin yanında ayrı bir çekiliş kabında akülü araba talihlisi de belirlenecek."
Başkan Demirtaş, "Ay içerisinde kazanamayan, başvurusu kabul edilip kendisine bilet verilen engelli biletini asla atmayacaktır. Aynı bilet ile bir sonraki ayın çekilişine katılabilecektir. Yani aynı bilet ile projenin sonlandırılacağı ana kadar çekilişe katılabilecektir" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

20.02.2013 17:47:09 TSI

Editör: Wan Haber