HPG güçlerinin sınır dışına çekilmesinin devam ettiği şu sıralarda Van, Şırnak ve Hakkari üçgeninde yer alan Feraşin Bölgesi'ndeki Karçete köyüne yakın yerlerde HPG'lilerle beraber köylüler gördükleri esrar tarlalarını yaktı. Uyuşturucunun imha edilmesine ilişkin konuşan HPG'li Xûnreş Silopî ise, "Kürdistan'da biz HPG güçleri olarak kim olursa olsun ne uyuşturucuya ne de ticaretine izin veririz" diye konuştu. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile HPG'lilerin geri çekilmesi devam ediyor. Van, Şırnak ve Hakkari üçgeninde yer alan Feraşin Bölgesi'ndeki Karçete köyünde bir grup HGP'li çekilme esnasında, çekilmeyi fırsat bilen kimi köylülerin ektiği esrar tarlalarını tespit etti ve bu tarlaları köylülerin yardımı ile imha etti. Esrar tarlalarının fark edilmesi üzerine 6 esrar tarlası HPG'li Xûnreş Silopî ve yanına aldığı köylüler tarafından önce tırpanla kesildi ardından ise ateşe verildi. Esrar tarlalarının yakılmasının ardından değerlendirmede bulunan HPG'li Xûnreş Silopî, HPG güçleri olarak PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun çözümü için başlattığı sürecin ardından geri çekilmeye Öcalan'ı esas alarak yaklaştıklarını belirterek, "HPG güçleri olarak geri çekilme esnasında kimi sivil yurttaşların esrar ektiğini gördük. Uyuşturucu bizim hareket olarak karşı durduğumuz bir şeydir. Çünkü özellikle bu uyuşturucular Kürdistan gençleri üzerinde deneniyor ve Kürt gençlerinin kötü işlere bulaşmaları için ticareti yapılıyor. Devlet bu nedenden dolayı bölgede yetiştirilen uyuşturucuya göz yumuyor ve çoğu yerde teşvikçisi oluyor. Hareket olarak sonuna kadar uyuşturucuya karşı olduğumuzu her zaman dile getirdik. Bundan dolayı karşılaştığımız bu esrar tarlalarını da imha ettik. PKK'nin uyuşturucuya izin vermediğini her kesin bilmesini isteriz" dedi.

'6 parça ekilen tarlayı imha ettik'

Köyde yetiştirilen 6 tarlada esrar bahçesini imha ettiklerini dile getiren Silopî, "Ne kadar devlet bölgede ekilen esrarı PKK'ye mal etsede bunların bize ait olmadığını bildiği ve gördüğü halde bunun propagandasını yapıyor. Ama, PKK olarak elimizden geldiği kadar bölgede yetiştirilmeye çalışılan uyuşturucuya izin vermeyeceğiz. Kimi sivil yurttaşlar bizim geri çekilmemizi fırsat bilerek bu tür eğilimler sergiliyor. Bunu gördüğümüzde buna göz yumacak bir hareket değiliz. Kürdistan'da biz HPG güçleri olarak kim olursa olsun ne uyuşturucuya ne de ticaretine izin veririz. Kürdistan'da uyuşturucu yetiştirilmesine ve ticaretinin yapılmasına sonuna kadar karşı olduğumuzu, bunu kabul etmediğimizi ve sonuna kadar bu tür yaklaşımları sergileyenler ile mücadele ederek elimizden geldiği kadar yok etmeye devam edeceğiz, bunu herkes iyi bilsin" diye konuştu. 


""

Bölgede yetiştirilen çoğu esrar tarlasının devletin bilgisi dahilinde yetiştirildiğini ve devletin parmağının oluğuna dikkat çeken Silopî konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Gençlerimizin ve halkımızın aklını başından alacak ve kötülüklere sevk edecek her şeye karşı sonuna kadar duracağız. Burada da gördüğümüz 6 parça esrar tarlasıydı. Hepsini yakarak imha ettik. Kim ekerse eksin biz bu arazileri imha ederek bu kişileri de cezalandıracağımızı herkesin bilmesini isteriz. Devlet PKK'nin bölgede ekilen esrarda parmağı olduğunu ve PKK'nin izin verdiğini söylüyor. Devlette şunu iyi bilsin ki biz uyuşturucunun her türlüsüne karşıyız ve bunu yapanlar ile de sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizim uyuşturucuya karşı mücadelemiz sadece Kürdistan'ın bir parçası için değil. Kürdistan'ın 4 parçasında nerede olursa olsun uyuşturucu olduğunu öğrendiğimiz anda onu imha ederek ekenleri cezalandıracağımızı herkes iyi bilsin." DİHA

Editör: Wan Haber