Bolu'nun Gerede İlçesi Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Yücel, ilçeye 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun kurulacağı söyleyerek, "Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu bir milattır" dedi.
Türkiye'nin doğasıyla ünlü kenti Bolu'nun en kalabalık nüfuslu ilçesi olan Gerede'ye yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kurulacağı bildirildi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Yücel, hastalara daha kaliteli hizmet verebilmek için çalıştıklarını söyledi. İlçe halkına müjdeyi veren Hüseyin Yücel, "Gerede'de yol ağı oldukça fazladır. Buna bağlı olarak vaka sayıları da artıyor. Bu nedenle ilçeye yeni bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kurulacak. Yenimahalle'de tahsis edilen alanda yeni bir istasyon kurabilmek için gerekli izinler alındı ve bakanlığımıza gönderildi. Kendilerinden haber bekliyoruz" diye konuştu.
Dr. Hüseyin Yücel, istasyonun amacını da anlatarak, "İstasyonların açılmasının asıl amacı, vakalara erken ulaşmak. Çünkü acil sağlık hizmetlerinde saniyelerle yarışılıyor. Geçen yıl meydana gelen vakaların yüzde 98'ne vaktinden önce ulaştık. En önemli varlığımız olan sağlığımız için Gerede'ye yeni bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kurulması milattır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
(UU)

12.02.2013 15:06:28 TSI

Editör: Wan Haber