-Ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu, bugün Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından yeni Rus pasaportunu eline aldı.
Fransız Hükümeti, ünlü Fransız aktörün ülkedeki ağır vergilerden kaçmak adına yabancı bir ülkeye taşınma kararını eleştirmişti. Bunun üzerine Depardieu da Rusya vatandaşlığına geçme arayışı içinde olduğunu duyurmuştu. Ünlü aktör ile Putin, bugün Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki turistik mekanı Sochi'de bir araya geldi. Devlet Başkanlığı sözcüsünün, Putin'in ünlü aktörün pasaportunu bizzati eline vermediğini söylemesine rağmen Depardieu'nun pasaportunun bugün kendisine verildiği bilgisine ulaşıldı. Sochi'deki buluşmada Putin ile Depardieu birbirlerinin elini sıkarak ve birbirlerine sarılarak selamlaştılar. Bu haftanın başlarında Putin, Depardieu'ya Rus vatandaşlığı verileceğinin garanti altında olduğunun sinyalini vermişti. Ünlü aktör bu jeste cevap niteliğinde yazdığı açık mektupta Rusya'yı ''mükemmel bir demokrasi'' ve ''devlet başkanının hiçbir vatandaşını adi olarak değerlendirmediği bir ülke'' olarak nitelendirirken mektupta şu sevgi dolu cümlelere de yer verdi: ''Sizin ülkenizi; Rusya'yı seviyorum. İnsanlarını, tarihini, yazarlarını hepsini seviyorum. Sizin kültürünüzü ve zekanızı seviyorum.''

PUTİNDEPARDİEU ARKADAŞLIĞI
Depardieu, geçen sene Francois Hollande'nin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasının ardından ülkede 1 milyon Euro'nun üzerinde kazananların vergilerine yüzde 75 oranında zam yapılacağını bildirmesiyle bu durumdan muzdarip olduğunu dile getirmişti. Ünlü aktör, bu durumun sosyalist hükümetin başarı, zekilik ve kabiliyete karşı bir cezalandırması olduğunu iddia etmiş ve Kasım ayının başlarında Belçika'ya taşınacağını duyurmuştu. Bunun üzerine Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, ünlü aktörün ülkeyi terk etme kararını ''adi ve milliyetsizce'' olarak nitelendirmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından da "arkadaş'" olarak değerlendirilen ünlü aktör, sabit yüzde 13 vergi kuralı olan Rusya ile ilişkilerini geliştirmişti. Ayrıca ünlü aktör yakın zamanda Sovietsky Bank'ın kredi kartı reklam filmlerinde de boy gösteriyordu. 2011 yılında bir Franco-Russian prodüksiyonu olan Rasputin adlı filmde de başrol oynamıştı.
(AS-CTŞ-AŞ-D)

06.01.2013 18:00:34 TSI

Editör: Wan Haber