BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tuğgeneral Özbek'in, Cizre'de bir askerin yaralanmasıyla ilgili açıklamadan dolayı özür dilediğini ve açıklamanın düzeltildiğini söyledi.
 
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, düzenlediği basın toplantısında, bugün Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tuğgeneral Metin Özbek'in kendisini telefonla aradığını bildirdi.
 
'2007'DEN BERİ MECLİS'TEYİZ BU İLK TELEFON GÖRÜŞMEMİZ'
Özbek'in, kendisine, dün Genelkurmay'ın internet sitesinde Cizre'de bir askerin yaralanmasıyla ilgili yer alan açıklamada yanlışlık olduğunu, bu nedenle özür dilediklerini söylediğini aktaran Kaplan, "Bu haberi kaldıracaklarını, düzelteceklerini tarafımıza bildirmişlerdir. 2007'den beri Meclis'teyiz. Genelkurmay ile ilk kez bir telefon görüşmesi oluyor. Doğru yaklaşım ve bilgilendirmelerin; yanlışlıkları, anlaşmazlıkları çözeceği, özellikle çözüm sürecinde son derece önemli" dedi.
 
'GENELKURMAY'IN YAKLAŞIMINI HÜKÜMETTEN DE BEKLİYORUZ'
Gelinen noktada Genelkurmay'ın bu yaklaşımını, diyalog ve üslup tarzını, çözüm sürecinde hükümetten de beklediklerini ifade eden Kaplan, "Söylemde, jargonda, çözüm sürecini zora sokan değil süreci rahatlatan bir yaklaşım içine girmeleri gerekir" diye konuştu.
 
ÖZÜR SEBEBİ OLAN O AÇIKLAMA
Kaplan, Cizre'de izinli bir erin bıçaklanması ile ilgili Genelkurmay'dan yapılan açıklamada "terör örgütüne müzahir bir partiden" ifadesinin geçtiğini ve bu açıklamayı eleştirdiğini anımsatan Kaplan, telefon görüşmesinden sonra Genelkurmay'ın internet sitesindeki açıklamanın düzeltildiğini bildirdi. Kaplan, toplantıda, bütçeye ilişkin Sayıştay raporlarının zamanında gelmemesini eleştirdi.
 
Bütçenin selametinin, ülkenin ekonomisinin geleceğinin, çözüm sürecinin sağlıklı yürümesine bağlı olduğunu belirten Kaplan, 4 Kasım'da devam edecek bütçe görüşmelerine yüz kişilik danışman kadrosuyla hazırlandıklarını kaydetti.
Editör: Wan Haber