Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Van Büyükşehir Belediyespor’un İskele Mahallesinde bulunan spor tesislerine giderek yeni yönetimi kutladı.

Tesislerde Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım tarafından karşılanan Yalçın, kısa bir brifing aldı.

Ardından teknik heyet ve futbolcularla bir araya gelen Yalçın, Erzincanspor karşısında alınan galibiyetten ötürü herkesi kutladı.

Yalçın, futbolcular giydikleri formanın hakkını verirse, kendilerine düşeninse futbolcuların hakkını ödemek olduğunu vurguladı. Futbolcunun morali olduğu zaman ortaya koyduğu performansın önemine değinen Yalçın, “Takımın çok pahalı takım olması veya ucuza mal edilmiş olması bazen çok fazla iş yapmıyor. Kayserispor; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’la boy ölçüşecek bir takım değil. Ama üç takımı yenip puan aldı. Demek ki şu takım, böyle takım, iyi veya kötü gidiyor meselesi değil. Sizde canınızı dişinize takarak geçen galibiyet aldınız. Her zaman bu tavırla oynamanızı temenni ediyoruz” dedi.

Futbolcuların Van’daki gençler için birer rol model olduğunu belirten Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Geçen yemekte size söz verdiğim gibi formanın hakkını verin, bizlerde sizlerin hakkını verelim. Bize sizin hakkınızı vermek düşer. Onu da yapıyoruz. Galibiyetle gelin hep birlikte keyiflenelim. Şimdi önümüzdeki maçında ayrı bir anlamı var. Çünkü Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve altıya yakın bakanımız gelecek. Onları buradan güzel bir galibiyet müjdesiyle uğurlarsak çok güzel olacak. Galibiyet elde edersek, devlet büyüklerimizden hem kulüp adına hem sizlerin adına daha çok şey isteyebileceğiz. Gönlümüz ve yolumuz bir. Sizleri takip eden küçük kardeşlerimiz var. Sizlere imrenen, sizleri taklit eden ve kendilerini Vanspor’a hazırlayan çocukların hakikaten sizleri rol model olarak kabul ettiklerini gördüm. Bunu seyirci olarak stadyumda görüyorsunuz. Sizin başarınız sadece puan almak değil, sizlere gıptayla imrenerek seyreden gençlere de bir çığır açmanız anlamına geliyor. Bunun için önemli bireylersiniz. Daima huzur ve sağlıkla ömür boyu başarı diliyorum.”

Kulüp Başkanı Abdullah Çalım da, Genel Sekreter Yalçın’ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, desteklerinden ötürü teşekkür etti. (iha)

Editör: Wan Haber