Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Memur-Sen tarafından başlatılan kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için imza kampanyasına destek verdi.
Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu ve Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Demircioğlu, Eğitim-Bir-Sen Canik İlçe Şube Başkanı Mustafa Gıran, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Sendikacılar Başkan Genç'ten, Memur Sen'in Türkiye genelinde başlatmış olduğu "Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza" kampanyasına destek istedi.
Kampanyaya destek veren Başkan Osman Genç, dünyada en değerli varlığın insan olduğunu, insan haklarını ve özgürlüğünü hiçbir şeyin kısıtlayamayacağını söyledi. Darbe dönemi dayatması olan kılık kıyafetin değişimi ve özgürlüklerin önündeki engellerin bir an önce kaldırılmasından yana olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Bu sorun bir ayıp olarak karşımızda durmaktadır. Kampanyanın amacına ulaşacağına ve yıllardır devam eden bu ayıbın kalkacağına inanıyorum" dedi.
Kampanyaya verdiği destekten dolayı Başkan Genç'e teşekkür eden Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu da, "Sendika olarak böyle bir kampanya düzenleyerek ülkemizin kanayan yarasını iyileştirmek istedik. Kampanyamıza büyük bir ilgi var. 10 milyon sayısına rahatlıkla ulaşacağımızı düşünüyoruz. Aslında bir insanlarımızın çığlığına aracı olduk. Kampanyamıza vermiş olduğunuz destek bizim için çok anlamlı ve önemli" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

30.01.2013 14:50:39 TSI

Editör: Wan Haber