Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bir dizi incelemelerde bulunmak için Giresun'a geldi.
Giresun Valiliği önünde törenle karşılanan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti. Giresun ile ilgili Bakan Kılıç'a brifing veren Vali Dursun Ali Şahin, Giresun'un yayla zengini bir il olduğunu söyledi. Vali Şahin "Giresun'da Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli kurslarda 500 kursiyer bulunmaktadır. Ancak sportif anlamda kapalı spor salonumuzda ve yüzme havuzumuzda bir takım eksiklerimiz bulunmaktadır" dedi.
Vali Dursun Ali Şahin'in kapalı spor salonu ile ilgili eksikleri sıralarken sözünü kesen Bakan Kılıç, kameraların önünde kesinlikle herhangi bir taahhütte bulunmadıklarını kaydetti. Bakan Kılıç "Giresun sportif anlamda son yıllarda kendini gösteren ön plana çıkan bir ilimizdir. Bu konuda Gençlikspor Genel Müdürlüğümüz, Valiliğimiz ve yerel yönetimler üzerine düşeni yaptığını görmekteyiz" diye konuştu.
Giresun'un beklentileri arasında yer alan Çotanak Arena ve yeni kapalı spor salonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Kılıç, "Giresun'da Çotanak Arena Stadyumu mevcut stadyumun gayrimenkul olarak değerlendirilmesinin ardından ancak diğer illerde olduğu gibi yeni bir stadyum gündeme gelebilir. Mevcut kapalı spor salonu ise 2 bin 500 kişilik olarak ihtiyacı karşılamaktadır. Eksikleri ise 2 milyon 500 bin TL ödenek ayrılarak giderilecektir. Bunların yanı sıra Giresun merkeze bin, Görele'ye 300 olmak üzere bin 300 kişilik öğrenci yurdu yapılacaktır. Diğer yatırımlarımızla birlikte Giresun'a toplamda 70 milyon TL'lik bir yatırım yapılacaktır" şeklinde konuştu.
Bakan Suat Kılıç, valilikteki ziyaretinin ardından kapalı spor salonunu ziyaret etti. Bakan Suat Kılıç, spor salonunda judo ve karatecilerin gösterilerinin yanı sıra Yeşil Giresun Belediyespor Basketbol Takımı'nın antremanlarını izledi. Bakan Kılıç, burada bir düzeltme yaparak "Giresun kapalı spor salonunun 2 bin 500 kişilik olmadığını gördük ve yapılacak maliyetin onarmaya değmeyeceğini de görerek Giresun'a 3 bin kişilik yeni bir kapalı spor salonu için proje çalışmalarını başlatacağız. Ancak bu konuda belediyenin arazi sorununu çözmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bakan Kılıç, gelen sorular üzerine Trabzonspor'dan istifa eden başarılı teknik direktör Şenol Güneş'in Milli Takım'da görev alıp almayacağını değerlendirdi. Bakan Kılıç "Mevcut teknik direktörümüz Abdullah Avcı'nın zamana ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Biraz daha alt yapıya önem versek Milli Takım'a katılmak isteyenlerin önünü açma yönünde ve hedeflerine koysak sporda daha başarılı olacağımızı söyleyebiliriz. Şenol Güneş başarılı bir spor adamı. Türk futboluna emek vermiş başarıya taşımış bir isimdir. Aynı zamanda dostum arkadaşım olan Güneş, Trabzonspor'dan ayrılırken dinlenmek istediğini ifade etmiştir ve henüz bir talebi olmamıştır" dedi.
(AB-ÖS-S)

18.02.2013 17:05:17 TSI

Editör: Wan Haber