Düzce Valiliğinin desteği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Çamköy Fatma Gösterişli ortaokulunda ücretsiz yüzme kursları vermeye hazırlanıyor. Roman öğrenciler, Düzce Valiliğinin tahsis ettiği servis ile yüzme kursuna gidecek.
Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Düzce Valiliğinin desteklediği Roman çocuklarına yönelik ücretsiz yüzme kursları önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Son 1 yıldır özellikle dar gelirli vatandaşların yaşadığı bölgelerdeki okullarda çalışmalarını sürdüren ve bölgedeki yetenekli çocukların spora yönelmelerini hedefleyen Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, son olarak Valilik desteği ile Roman çocuklarına ücretsiz yüzme kursu verecek. Pilot bölge olarak Çamköy Mahallesi ve geçtiğimiz senelerde spor alanında yeteneklerini gösteren Çamköy Fatma Gösterişli İlkokulu öğrencileri seçildi.
Düzce Valiliğinin desteği ile Düzce Üniversitesinde ücretsiz kurs alacak öğrencilere tanıtıma giden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörleri Selbi Öztaş ve Elif Ay, okul müdürü Nejmettin Yazıcı ve beden eğitimi öğretmeni Levent Düzgün ile de görüştü.
Yüzme Antrenörü Selbi Öztaş, "Amacımız yetenekli çocuklarımızı en azından yüzme alanında ilerilere götürmek olacak. Roman vatandaşlarımızın da doğuştan gelen yetenekleri olduğunu biliyoruz. Biz de bu çerçevede ilk etapta yüzme branşında onları eğiterek bu sporda yükselmelerini istiyoruz" dedi.
Yüzme Antrenörü Elif Ay ise özellikle çocuklara hitap ederek, " Sizlerin başarılı sporcu olmaları için tüm kurumlar el birliği yapıyor. Sizlerin de zaten içindeki yeteneği dışarı çıkarmanızı bekliyoruz. Yüzme kursuna ücretsiz geleceksiniz ve servis sizi evinizden alıp kurs bittikten sonra evinize bırakacak" dedi.
Çamköy Fatma Gösterişli Ortaokulundan ilk etapta 4-5-6. sınıflarda okuyan 16 çocuk yüzme eğitimi görecek.
(AY)

19.02.2013 10:17:34 TSI

Editör: Wan Haber