Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman'da gençlerin istihdamı ve girişimcilik becerilerinin artırılması konusunda açıklamalarda bulundu.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yatırım sektörlerinde genç istihdamın desteklenmesi ve insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı kapsamında, Adıyaman'da gençlerin istihdamı ve girişimcilik becerilerinin artırılması konusunda açıklamalarda bulundu. Demirtaş; 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı', 'Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Bileşen IV Mali Yardımı' ile 'Yatırım Sektörlerinde Genç İstihdamın Desteklenmesi'ne yönelik proje tekliflerini, beklediklerini kaydetti.
Bu programın temel hedefinin gençleri istihdama teşvik etme ve gençlerin işsizlik oranını azaltarak, daha fazla kişiyi istihdam etmesini sağlayacağını belirten Vali Demirtaş, şunları söyledi: "Bu hibe programı, Türkiye'de iş gücü piyasasında gençlerin ana sorunlarının azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. 15-29 yaş arasındaki işsizlik oranı genel işsizlik oranından daha yüksektir. Bu bağlamda uygulanacak olan 'Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' bu sorunların bir kısmıyla mücadele etmek üzere tasarlanmıştır. Bu hibe programının genç işsizlik oranının azaltılması ve gençlerin iş gücü piyasasına katılımını artırmak yönünden katkı sağlaması beklenmektedir."
Proje tekliflerinin 8 Şubat 2013 tarihine kadar sunulması gerektiğini ve başvuranlar için detaylı bilgiye www.ikg.gov.tr ve www.csgb.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabileceğini kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, "Proje ile iş gücü arz ve talep tarafları arasında sürdürülebilir işbirliği geliştirilecek olup, gençlerin istihdamına teşvik için profilleme, yönlendirme, eğitim, danışmanlık, iş deneyimleri ve eşleştirme hizmetleri dahil olmak üzere bütüncül bir hizmet sunulacaktır" dedi.
(CK-SO-Y)

26.12.2012 14:21:56 TSI

Editör: Wan Haber