Bursa Kent Konseyi (BURKENKON) Başkanı Semih Pala, Malcılar Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile bir araya geldi.
BURKENKON ofislerinde gerçekleşen ziyarette Başkan Semih Pala, gençlere sosyal iletişim uygulamalarıyla ilgili tecrübelerini aktardı. Sosyal medyayı kullanmanın cesaret işi olduğunu söyleyen Pala, zor ve kontrolü imkansız olan sanal dünyaya girerken bilgi ve tecrübelerin önemine değindi. Sanal dünyada birçok farklı görüşle karşılaşıldığını belirten Pala, "Sosyal medyayı kullanıyorsanız ve makam sahibiyseniz insanlarla iletişim kurmak görevi haline gelir. Sosyal ve cemiyet hayatının içinde olup da sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan insan sayısı azdır. Ben de yıllardan beri sanal dünyanın içerisindeyim. Geçtiğimiz yıllarda sanal alemde kendi medya alanımı kurdum. Görüş ve düşüncelerimi cep mesajı ve e-posta aracılığıyla kamuoyuyla paylaştım. Sosyal medyayı, toplumla iletişim kurmak için kullandım. Kontrollü giderseniz, samimi bir şekilde derdinizi anlatırsanız sosyal medyayı doğru bir biçimde kullanmış olursunuz" dedi.
Sanal dünyanın gençler tarafından yoğun bir şekilde kullanılmasına değinen Pala, "Okul çağındaki gençlere sosyal iletişim kanallarının ve sanal alemin nasıl kullanılacağıyla ilgili eğitim verilmelidir. Sosyal medyanın doğru kullanımıyla ilgili eksiklik olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin bir kısmı bilinçsizce sosyal medyayı kullanıyor. Paylaştığımız konulara, yazdığımız yazılara, arkadaş olduğumuz kişilere dikkat etmeliyiz. Çünkü paylaştıklarımızı kötü amaçla kullanabilecek insanlar da var" şeklinde konuştu.
Pala, gençlerin sosyal medyayı doğru kullanabilmeleri için tedbirler alınması gerektiğini de belirterek, "Yasaklayıcı olunmamalı, ancak bilinçli kullanıcılar için gerekli adımlar da atılmalıdır. Yeni nesilleri her türlü kötü alışkanlıklardan korumak devletin anayasal görevidir. Bu görev, öğretmenlere ve eğitimcilere de düşer" diye konuştu.
Sosyal iletişim kanallarının birçok yönden faydalı olduğunu aktaran Pala, herkes tarafından da kullanılması gerektiğini ifade etti.
(MŞ)

24.01.2013 15:55:07 TSI

Editör: Wan Haber